Estrada

Pisao je pjesme za Halida Bešlića, a sada je doktor medicine

Pisao je pjesme za Halida Bešlića, Jasnu Gospiću i druga poznata imena bh. estrade. U bogatoj plesačkoj karijeri može se pohvaliti brojnim titulama na prvenstvima u BiH, ali i prvim mjestima na turnirima u stranim zemljama.

dr. Dženan Jahić (na slici desno) - Facebook

Nedavno je postao i doktor medicine i specijalizant ortopedske hirurgije. Asistent je za medicinsku grupu predmeta na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu. Član je Zdravstvene komisije Olimpijskog saveza Bosne i Hercegovine i objavio je preko 20 publikacija. Naravno, riječ je o svestranom Dženanu Jahiću.

“Ples i pjesma su dio mene, velika strast i ljubav, ali moja profesija je medicina i puna pažnja je sada na mojoj edukaciji iz ortopedske hirurgije”, izjavio je dr. Dženan Jahić.

Svoj put ka zvanju doktora medicine je započeo prije deset godina kada je upisao Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu. Na ovom fakultetu je diplomirao u junu 2015. godine, a nakon toga se odlučio za specijalizaciju iz oblasti ortopedske hirurgije.

“Cijeli život sam u sportu, a u sportskom plesu osvojio sam 20 titula prvaka BiH – u latinoameričkim i standardnim plesovima. Nakon završenog Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, želio sam neku specijalizaciju i sretan sam da me je sudbina vodila ka ortopedskoj kirurgiji. Ortopedska hirurgija se bavi lokomotirnim sustavom, što mi je zaista blisko”, govori dr. Jahić, piše “Ekskluziva“.

Nedavno se vratio iz Slovenije gdje je proveo sedam mjeseci u Ortopedskoj bolnici „Valdoltra“ u kojoj je stekao veliko znanje i vještine za operacije koljena, stopala i članka.

“Glavno polje zanimanja su mi bile artroskopske operacije koljena i gležnja, te operacije stopala. Uradio sam preko 200 operacija meniskusa pod nadzorom mentora, te asistirao na operacijama: transplantacija meniskusa, rekonstrukcija prednjeg i stražnjeg križnog ligamenta koljena, trohleoplastika, transpozicija tuberositisa tibije, MPFL, itd. Mentoru i komentorima bolnice „Valdoltra“ sam neizmjerno zahvalan, i čini me sretnim što svoju specijalizaciju do okončanja nastavljam na KCUS-u, a sada sam četvrta godina”, kaže Dženan.

On je boravio u prestižnoj bolnici „Aspetar“ u Dohi koja je specijalizirana za ortopediju i sportsku medicinu. U ovu bolnicu dolaze najbolji fudbaleri današnjice radi sanacije povreda i rehabilitacije. Od značajnijih edukacija je i boravak dr. Dženana Jahića u Ortopedskoj bolnici Markgröningen kod jednog od najboljih ortopeda za rekonstrukciju prednjeg križnog ligamenta.

“Nisam se pokajao što sam odlučio centar pažnje u svojoj karijeri staviti na ortopediju, ali će ples i pjesma zauvijek ostati moje strasti i ne planiram staviti tačku na taj dio svog života. Uvijek ću sa velikim zadovoljstvom biti dio svakog muzičkog i plesnog projekta, ali ću sve svoje napore ulagati u kontinuiranu edukaciju da bi svojim pacijentima osigurao vrhunski i odgovarajući tretman”, kaže na kraju Dženan.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh