Estrada

Božo Vrećo: Moje tetovaže su moje amajlije, a stajling uvijek biram sam

Za Božu Vreću, interpretatora i autora sevdalinki, poznato je da je osoba koja živi sevdah, stvara ga i interpretira na inovativan način. I ono što je najvažnije jeste da uspijeva to prenijeti i na publiku.

No image - Haber.ba

Androgini izgled, muško-ženska dualnost, jedinstveno a capella izvođenja sevdaha, pisanje sevdalinki i sjajan glas utjecali su na to da Božo postane regionalna muzička zvijezda, sve poznatija i u svijetu.

Istinski emotivni doživljaj Božo će priuštiti i publici u Sarajevu 30. novembra, od 20:00 sati, kada će održati koncert u čarobnom ambijentu Vijećnice.

U intervjuu za naš portal ovaj vrsni umjetnik govorio je o predstojećem koncertu u Sarajevu, otkrio nam zašto češće nastupa u Hrvatskoj nego u BiH te koje sevdalinke mu tjeraju suze na oči.

“Koncert u Sarajevu će biti posebno nadahnuće, to je koncert koji od srca darujem voljenom gradu u kojem živim. Katarza emocija, ljubavi i mističnosti, protkana sevdalinkama koje pišem i spajam s drugim žanrovima u kompletnu cjelinu. Te pjesme koje nastaju iz srca moja publika poznaje i voli i siguran sam da će to biti noć za pamćenje. Vijećnica je idealno mjesto za koncert i veoma sam počastvovan što će sinergija publike i moje muzike biti u savršenoj simbiozi. Radujem se tome”, kazao je Vrećo za “Klix“.

Na pitanje da li ga je “prisvojila” publika u Hrvatskoj, Božo kaže da je sretan zbog činjenice da u susjednoj zemlji uživa popularnost.

“Mnogo češće nastupam u Hrvatskoj nego u BiH iz više razloga, jedan od njih je i moja izdavačka kuća Croatia Records u Zagrebu koja je izdala moj peti album ‘Melek’ i s kojom imam izvrsnu saradnju. Osim toga, tu su i sjajni festivali i koncerti u Zagrebu, Istri i Dalmaciji gdje me naprosto obožavaju, a što se tiče BIH, svake godine razmišljam o dva koncerta u BiH i tako obično i bude, a to su Sarajevo i Banja Luka”, iskren je Božo.

Ja sam osoba koja živi sevdah

Svoj prvi solistički nastup i danas opisuje kao čarobnu noć.

“Od tog dana pa do danas moji koncerti imaju nadnaravnu čaroliju i posebnu ljepotu, jer sve je pitanje ljubavi. Moja publika i ja postajemo jedno i ta energija je potpuno nesvakidašnja”, kaže Božo.

Mnogo je sevdalinki, kaže nam, koje u njemu bude posebne emocije i izazivaju suze u očima.

“Ipak sam ja osoba koja živi sevdah, ne samo interpretator, a to je velika razlika. Među pjesmama koje mi izazivaju suze svakako su “Omere prvo gledanje” i “Kad morija Mostar morijaše”, priznaje Božo.

Na pitanje ima li mjesta na njegovom tijelu za još koju tetovažu, muzičar bez dileme govori da ima.

“Naravno da ima, moje tetovaže su moje amajlije”, kaže Vrećo.

Svoje neobične kreacije po kojima je prepoznatljiv, dodaje, bira sam i njegov stajling je samo njegova stvar.

Novu godinu će provesti u Hamburgu

“Tu zaista ne trebam asistenciju, uvijek znam šta trebam obući i iako se većina toga šije, kako sam konstantno na putu, ipak poneki modni detalj ili komad odjeće kupim i kod mene se sve u ormaru može iskombinovati, ali to je već stvar stila koji imate ili nemate. U mom slučaju nikad ne manjka inspiracije za to”, govori Vrećo.

Najluđu noć u godini Božo će, otkriva nam na kraju razgovora, provesti u Njemačkoj.

“Nakon koncerta u beogradskom Sava Centru, koji je zakazan za 14. decembar, putujem s prijateljima u Hamburg i mnogo se radujem tome”, ističe Božo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh