Estrada

BRENIN BRAT JE PJEVAČ, GODINAMA GA GLEDATE NA TELEVIZIJI, A NISTE ZNALI

Lepa Brena je jedna od najvećih balkanskih zvijezda, ali rijetki znaju da ona ima i brata koji se također bavi muzikom.

No image - Haber.ba

Brenin brat, Faruk, se decenijama bavi muzikom. Svira harmoniku, bio je član benda Mačak Miša, a nedavno je u jednoj emisiji pokazao i da je odličan pjevač,prenosi Novi.


“Otkako znam za sebe, naša majka je lijepo pjevala sevdalinke. Faketa je međutim počela da pjeva prije mene, potom je to učinio moj brat Faruk, a zatim i ja pod uticajem profesorke muzičkog vaspitanja Radmile Ćorović.

Bila sam hiperaktivno dijete, pa su me roditelji isto kao i brata i sestru usmjeravali na sportske aktivnosti, a mi smo u stvari najviše uživale pjevajući u horu. Odrasle smo slušajući muziku sa festivala poput Ilidže, Opatijskog festivala, Beogradskog proljeća”, izjavila je Brena prije nekoliko godina za magazin Story.

Jedna od najpoznatijih domaćih pjevačica, Lepa Brena rođena je 1960. godine u Tuzli, a svoju karijeru započela je s tadašnjim “Slatkim grehom” davnih osamdesetih.

Sa samo 19 godina je mamila svojim izgledom, kao i glasom, a danas zarađuje milione i izgleda odlično u 57. godini.

Mora se priznati da je Brena zaista oduvijek bila lijepa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh