Estrada

Grua cijeli život pratile nesreće: Njegova prva ljubav i drug Nebojša Saveljić poginuli, drug mu se otrovao

Dalibor Andonov je 2012. bio na ivici života i smrti kad se našao na litici na Alpima, njegova prva ljubav, kao i drug Nebojša Saveljić poginuli su u saobraćajnoj nesreći, drug mu se otrovao, a bratu su zapalili džip.

Dalibor Andonov Gru - Kurir.rs

Dalibor Andonov Gru, koji je u ponedeljak poginuo u Zemunu na surfovanju pomoću padobrana, volio je adrenalin, porodicu, pjesmu, ali ga je, nažalost, cijelog života pratila nesreća, piše “Kurir“.

Naime, pjevačeva prva ljubav poginula je u saobraćajnoj nesreći. Ista sudbina zadesila je i njegovog bliskog prijatelja Nebojšu Saveljića, člana Montenigersa. On je stradao u teškom udesu na magistralnom putu Podgorica-Cetinje 31. oktobra 1999. Podsjećanja radi, srbijanski pjevač je tada imao 28 godina, a s njim je poginula i njegova devojka Tanja. Oboje su bili bliski s Gruom.

Pokojni reper je jednom prilikom priznao da je zimovanje 2012. moglo da ga košta života. On je u Francuskim Alpima bio sa suprugom Danicom.

Danica se spustila stazom do hotela, a ja sam sa nekoliko drugara krenuo van staze, ka jednom dijelu gdje vidljivo niko dugo nije prolazio. Onda smo skapirali zašto niko nije prolazio. Jedan prijatelj i ja smo se odvojili od grupe i završili na nekoj litici, ozbiljnoj litici s koje kada se padne, ne lomi se ruka ili noga, već se gine. Bogami, dva sata je bila borba za život dok nije došao helikopter sa spasiocima – istakao je on u jednom intervjuu.

Nebojša Saveljić – Screenshot/Facebook

Serija nesreća nikako se nije prekidala. Prijatelj (ime i prezime poznato redakciji “Kurira”) pre nekoliko godina se otrovao u Egiptu. Daliboru je gubitak najboljeg druga teško pao. Pjevač mesecima nije mogao da se oporavi, štaviše, prijateljima koje je sticajem okolnosti prerano izgubio posvetio je emotivnu pjesmu “Srce”.

Neka crna serija se igra u mom životu. Gubitak prijatelja mi teško pada – rekao je tada Gru.

Igoru Andonovu, Gruovom bratu, nepoznata osoba zapalila je automobil BMW na Zvezdari. Paljenje se dogodilo u junu ove godine na parkingu ispred zgrade u kojoj Igor živi. Osoba za kojom policija traga najvjerovatnije je razbila prozor automobila i kroz njega ubacila Molotovljev koktel. Prvi put poslije incidenta, oglasio se i reper, koji je istakao da je i te kako blizak sa svojim bratom, te da bi znao da ima nekih problema.

Niti znamo razlog, niti sumnjamo na nekog. Ne znamo o čemu se radi. Slučaj smo prijavili policiji. Dovoljno smo bliski, znao bih da ima neki problem. Na sreću, niko nije povrijeđen, to je najbitnije – rekao je Gru.

Crni 9. septembar

POGINULI U BRODOLOMU KOD ZEMUNA 1952.

Stradalo na godišnjicu smrti 126 ljudi u Dunavu

Dalibor Andonov Gru poginuo je na godišnjicu potapanja broda „Niš“ 9. septembra 1952. godine, krcatog putnicima, na liniji Beograd-Zemun, koji se uputio na odredište i pošao u susret oluji, koja nije bila za šalu.

Vjetar je potopio brod sa oko 150 ljudi, od kojih je samo tridesetak preživjelo. Prema nekim izvorima, stradalo je 126 ljudi, iako tačan broj zvanično nikada nije saopšten. Oni koji su uspjeli da se spase svjedočili su o užasu koji se dogodio na Dunavu. Oni su istakli da su scene jezive i da ih i danas pamte.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh