Estrada

Bizarni zahtjevi pjevačica: Brena nigdje bez ventilatora, a Jelena Karleuša želi svilenu posteljinu

Poznati pjevači i pjevačice na Balkanu ljeto provode nastupajući po raznim gradovima i festivalima, a kako bi preživjeli naporna putovanja i koncerte imaju svoje zahtjeve. Nedavno je pjevačica Maja Šuput (39) u intervjuu za IN Magazine otkrila kako joj je najbitniji hotel u kojem odsjeda te kako se ne zadovoljava sa smještajem koji nema pet zvjezdica.

No image - Haber.ba

– Jedino u ugovoru mora biti hotel s pet zvjezdica. Više od 250 dana spavam u hotelima i smatram ih kao svoj dom tako da ne bi bilo fer da spavam u nekim straćarama. Prije svega to ni privatno ne radim. Privatno se ispoštujem da spavam na nekom lijepom mjestu pa ni poslovno ne bi pristala na ništa manje. To je jedino što tražim – iskrena je bila Maja, piše 24sata.

No, nije Maja jedina. Većina estrade neće se zadovoljiti prosječnim smještajem, a neki idu i korak dalje te imaju cijeli popis zahtjeva za organizatore. Tako je ‘najse*si baka Balkana’ Lepa Brena (58) jednom prilikom izjavila kako bez ventilatora ne ide nigdje. I to ne samo na koncerte nego i na rođendanska okupljanja. Osim ventilatora, Breni su bitne i ostale stvari.

Beograd: Lepa Brena koncertom u Å tark Areni proslavila 35 godina glazbene karijere | Autor: Srdjan Ilic/PIXSELL Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

– Moraju mi osigurati vodu, voće, ručnike, ventilatore, možda i neko osvježavajuće piće – rekla je Brena koja odsjeda isključivo u hotelima koji imaju saunu i teretanu.

Folk pjevačica Jelena Karleuša (41) drži glas jedne od najzahtjevnijih zvijezda. Karleuša na nastupe dolazi privatnim avionom te za prijevoz po gradu koristi limuzinu, a osiguranje pjevačice vozi se Mercedesom.

Na nastupe preferira doći privatnim avionom, a od aerodroma do hotela želi putovati limuzinom. Njeno osiguranje vozi se Mercedesom S klase, a plesači i oprema u kombiju istog proizvođača. Karleuša odsjeda samo u najboljim hotelima, točnije u predsjedničkim apartmanima gdje ju mora dočekati svježe voće i deset boca vode. Osim toga, kako piše Azra, folk diva zahtjeva da posteljina bude svilena i ružičaste boje.

Također, Karleuša u backstageu na koncertu želi tri velika zidna ogledala, stol za šminkanje i kupaonicu.

Dara Bubamara (43) smatra kako su njezini, kao i zahtjevi kolegica uglavnom razumni.

– Obično prespavam u gradu u kojem pjevam pa od organizatora zahtijevam apartman u hotelu s pet zvjezdica. Ne tražim da mi jedan zid bude okrečen u žuto, drugi u bijelo… Već luksuzan smještaj koji koristim i privatno. Što se tiče hrane, jedem sve i ne izmišljam ludog majmuna na žaru, već obično tražim da mi preporuče eminentni restoran u gradu u kojem naručujem hranu, ovisno o tome što mi se tog trenutka jede. Pošto smatram da nema bolje hrane od naših specijaliteta, događalo mi se da u Americi, Beču ili Parizu tražim da mi spreme domaći grah, punjenu papriku… Daleko smo mi od Madonninog standarda, koja sa sobom vuče 100 frizera, šminkera, kuhara – rekla je Dara.

– To su priče za američku djecu, ne za nas lijepe, debele, zdrave Hrvate. Jedino Severina ima zahtjeve, mi ostali smo sretni s burekom. Zadnjih pet godina dok sviram pijem vodu, prije sam pil viski. Sad tražim negaziranu vodu, molim krunicu prije koncerta i onda izlazim van i pretvaram se u čudovište iz Zaprešića – rekao je svojevremeno Gobac.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh