Estrada

Merlinov veliki hit govori o istinitoj priči: “Oteo sam vlastitu ženu”

Dino Merlin ima brojne hitove koji često imaju i biografske momente, a za srpski “Glossy” otkrio je da je jedan od svojih najvećih hitova, pjesmu “Kad si rekla da me voliš”, posvetio svojoj supruzi Ameli u najtežim trenucima kad su bili razdvojeni.

Dino Merlin - Nezavisne.com

Budući da je Dino dolazio iz siromašne porodice, imućni Amelini roditelji branili su joj da se viđa s njim pa su se njih dvoje morali skrivati, a većinu svoje petogodišnje veze su proveli razdvojeni.

Dino je u jednom od tih razdvojenih trenutaka za Amelu napisao pjesmu “Kad si rekla da me voliš”.

Njih su dvoje na kraju završili zajedno tako da ju je Dino doslovno oteo od roditelja te su se potajno vjenčali. Njene roditelje je to toliko razbjesnilo da neko vrijeme nisu htjeli imati nikakav kontakt s njima, no Dino je otkrio da su ih u međuvremenu prihvatili te da su danas u dobrim odnosima.

“Borili smo se, krili, ali nitko nas nije mogao rastaviti. Nakon pet godina smo se tajno vjenčali. Bilo je to romantično vjenčanje, iako sam svoju ženu doslovno oteo. Uz nas su bili samo moj kum i Amelina sestra koja je bila kuma. Govor matičarke bio mi je predug, stalno sam pogledavao na vrata da ne bi netko naišao i pokvario našu sreću. Nakon vjenčanja otišli smo na bračno putovanje u Dubrovnik, a kad smo se vratili, preselili smo se kod moje majke i odmah osjetili udar svakodnevice. Mene je čekala velika odgovornost za porodicu i težak rad, a Amelini roditelji bili su toliko ljuti da pola godine nisu htjeli ni čuti za nju. Ali eto, vrijeme liječi sve pa me danas Amelini roditelji vole i više nego što zaslužujem”, ispričao je jednom prilikom.

Iako su zajedno prošli brojne teške trenutke, Dino nikad nije štedio lijepe riječi o svojoj supruzi, prenosi Index.hr.

“Sa svojom ženom Amelom sam od sedamnaeste godine i još uvijek mi je lijepo. Nemam problema ni skandala. Doduše, nismo u braku tolike godine jer smo se zabavljali skoro pet godina”, ispričao je prije nekoliko godina.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh