Estrada

Pola godine od pogibije Šabana Šaulića: Podignuta optužnica protiv Turčina koji je vozio pijan i bez vozačke dozvole

Uskoro će proći pola godine od kako je kralj narodne muzike Šaban Šaulić tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj.

Šaban Šaulić - Aura.ba

Javni tužilac u Bilefeldu podigao je optužnicu protiv Turčina Leventa Alsina (35), koji je vozio automobil koji je udario u Šabanovo vozilo.

Prema pisanju njemačkih medija, Alsin će uskoro pred regionalnim sudom odgovarati za ubistvo u saobraćaju. U optužnici se navodi da je Alsin tog dana upravljao automobilom bez vozačke dozvole te da je pijan izazvao tešku nesreću na putu A-2 u blizini grada Gitersloha.

Tog kobnog 17. februara, Šaban Šaulić vraćao se s koncerta te se uputio prema aerodromu u Dortmundu. S klavijaturistom Mirsadom Kerićem, koji je umro dan poslije, i prijateljem vozio se u Seatu na putu A-2.

Tada je pijani Levent naletio na njih brzinom od 160 kilometara na sat na mjestu gdje je dozvoljeno 80 kilometara na sat. Šaban je umro od posljedica unutrašnjeg krvarenja usljed pucanja aorte.

Advokat Jerit Šol (Jerrit Scholl), koji zastupa Alsina, kazao je:

Moj klijent je dobivao prijetnje smrću na internetu.

Prvobitno je Alsin proveo tri mjeseca u pritvoru, a sada, prema Šolovim tvrdnjama, živi u strahu na tajnoj lokaciji, piše “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh