Estrada

TJERALI SU ME DA GA UBIJEM: Ana Bekuta je sa 17 godina rodila sina i dala ga na USVAJANJE

Jedna od najboljih pevačica narodne muzike svog nasljednika Igora Polića rodila je kao gimnazijalka, u 17. godini, nakon čega ih je pratio nimalo lak životni put.

Ana Bekuta - Blogspot

Ana Bekuta se oduvijek trudila da ne eksponira javno svoj privatni život, a njenog sina rijetko imamo priliku da vidimo.

Pjevačica ne krije da je nakon što je rano postala majka prolazila kroz teške trenutke, koje je, na sreću, veoma brzo uspjela da prebrodi, a svom sinu obezbjedi bezbrižno djetinjstvo i normalan život.

– U sedamnaestoj godini imala sam zdravu i zrelu odluku da rodim dijete, šta god da se desi na ovom svijetu. Bila sam maloljetna, odnosi u porodici, selu, okolini nisu bili sjajni. Da bi se stanje sredilo i smirilo, dala sam Igora u dom u Zvečanskoj ulici. Ostao je tamo osam i po mjeseci, ja sam odlazila svakih deset dana da ga vidim i vraćala se. Kad sada pričam o tome, kao da pričam o nekom drugom, ta osjećanja su negdje potisnuta,prenosi Novi.

Tek kada se sredilo stanje u porodici, kada su na moje insistiranje roditelji pristali da dođem s Igorom kući, dovela sam ga. Bio je maj, u septembru sam napunila osamnaest godina. Igor je, naravno, postao miljenik porodice, a ja sam u sedamnaestoj godini sazrela. Moje djevojaštvo nije postojalo, zamijenile su ga pelene i briga o djetetu. Bila sam, što bi klinci danas rekli, utripovana, nezreli oboje i ta veza nije rezultirala brakom. Gimnaziju sam napustila poslije drugog razreda, a rođenje Igora ubrzalo je odluku da se bavim muzikom – ispričala je svojevremeno Ana.

– Da sam rodila koju deceniju ranije, možda bi me kao vješticu spalili ili barem protjerali. Smatrali su me glupačom zato što “to” nisam na vrijeme ubila. Ili sakrila i ostavila u nekoj udaljenoj bolnici. Poslije strašnih unutrašnjih lomova, smjestili smo Igora u dom. Veliki komad mog srca tada je otkinut i ta rana nikad neće zacijeliti – govorila je Bekuta.

1042083-ana-bekuta-sin-igor-ubistvo-usvajanje-dom-ispovest-ls

Pjevačica ne krije koliko je ponosna na svog nasljednika. Ana je izuzetno vezana za svoje unuke, Igorovu djecu Sonju i Branka, koji svoju baku podržavaju u svemu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh