Estrada

Amra Silajdžić-Džeko: “Djeca su moj razlog da budem bolja”

Smatram da se sve može stići. Često svojim gošćama postavljam pitanje da li žena može sve. Mislim da svi možemo sve ako imamo dovoljno veliku ambiciju i svu energiju usmjerimo na ono što želimo. Majčinstvo me ispunjava, uživam u tome.

Amra Silajdžić-Džeko - Blogspot

Nekada je majčinstvo teško i zahtjevno, ali moja djeca su moja motivacija, snaga i razlog da budem bolja, priča svestrana Amra Silajdžić-Džeko, model, glumica i supruga poznatog bh. fudbalera Edina Džeke, koja je za “Nezavisne” govorila o svojoj emisiji “Ženske priče s Amrom Džeko”, modelingu, glumi i porodici.

Godinama je bila prepoznatljivo lice modnih pista, ostvarila je međunarodnu karijeru, ali je danas poznata i kao aktivistkinja i humanitarna radnica.

Zahvaljujući emisiji “Ženske priče s Amrom Džeko” putujete širom BiH i promovišete ljepote zemlje, ali takođe i žene koje su svojim radom ostavile traga u zajednicama u kojima žive. Otkud ideja za ovakav koncept i koliko ste zadovoljni prvom sezonom?

Kada sam čula za ideju da kroz jedan projekat od 12 emisija ispromovišemo ljepote BiH, ali i ljude, posebno žene kao jake, emotivne, moćne osobe koje mnogo toga čine za našu zemlju, odmah sam poželjela biti dio tima. Nakon prve sezone svi smo bili veoma ponosni na ono što smo uradili. Sada smo s velikim entuzijazmom, ljubavlju i pozitivnom energijom počeli snimanje druge sezone. Odlučili smo da u novoj sezoni veći fokus stavimo na same žene.

S kojim ste ženama u Banjaluci ove godine pravili emisiju i kakve planove imate za drugu sezonu emisije?

Ove godine u Banjaluci smo obavili razgovor s Tatjanom Jurić, gospođom koja je proglašena najboljom profesoricom na području bivše Jugoslavije. U ovoj sezoni, pored žena, poseban fokus stavljamo na bebe rođene prije 37. sedmice. Želimo da ih podržimo. Iskreno, dosad nisam ni bila svjesna koliko je još potrebno uraditi za te male heroje.

Od svih žena u BiH koje ste ugostili u emisiji, da li možete da izdvojite jednu koja je ostavila najjači utisak na Vas?

Moram da kažem da je svaka priča i svaka žena posebna na svoj način i ne bih niti jednu mogla izdvojiti. Kroz ovu emisiju mnogo toga sam naučila od tih žena, jer iskrena emocija koju prenesu na mene svaki put me u srce dirne.

Emisija je prvenstveno namijenjena ženama, ali koliko se “jači” pol za nju zainteresovao i kakve su reakcije muškaraca?

Kada je najavljena prva sezona emisije šalili smo se da će je, iako je namijenjena ženama, muškarci krišom gledati. Generalno kritike su pozitivne, jedina “negativna” kritika, koju sam prvo dobila od svog oca, je da emisija kratko traje.

Često u intervjuima kažete da Vam je majčinstvo promijenilo život. Na koji način i kako sve poslove kojima se bavite uspijete uskladiti s porodičnim životom?

Smatram da se sve može stići. Često svojim gošćama postavljam pitanje da li žena može sve. Mislim da svi možemo sve ako imamo dovoljno veliku ambiciju i svu energiju usmjerimo na ono što želimo. Majčinstvo me ispunjava, uživam u tome. Nekada je majčinstvo teško i zahtjevno, ali moja djeca su moja motivacija, snaga i razlog da budem bolja.

Pokrenuli ste “OREA Bazaar” onlajn platformu, koja promoviše unikatne i ručno rađene predmete iz BiH. Znamo da izvor iz BiH nije na zavidnom nivou, ali da li postoji šansa da se to promijeni promovišući ovakve proizvode?

Zajedno s prijateljima sam došla na ovu ideju. Htjeli smo da pomognemo mladim kreativcima da svoje proizvode plasiraju van granica BiH. Ova platforma olakšava prodaju, ali i kupovinu unikatnih proizvoda i svakim danom sve više napreduje.

Na kojim ste projektima trenutno angažovani kada je modeling u pitanju i da li se planirate vratiti na modne piste?

Uvijek sam malo veću ljubav gajila prema televiziji i glumi. Manekenstvo sam malo zapustila, jer mi prije svega vrijeme ne dozvoljava.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh