Estrada

Zbog vršnjačkog nasilja, Demi Lovato je postala bulimična, a onda i ovisnica od drogama i alkoholu – Kako se izvukla

Iako ima tek 26 godina, pjevačica Demi Lovato imala je vrlo buran život.

Demi Lovato - Billboard.com

Bivša Diznijeva zvijezda, imala je svega 10 godina kada je dobila svoju prvu televizijsku ulogu, ali umjesto da budu ponosna na nju, djeca iz škole bila su nevjerovatno zla prema njoj. I tada su počeli svi njeni problemi i nesigurnosti.

“Kad sam imala 12, u školi je potpisana peticija koja je trebalo da me podstakne da se ubijem. Nazivali su me ku**om i govorili mi da sam debela i ružna. Znam da nije trebalo da ih slušam, ali sve sam uzimala k srcu. Mislila sam čak da nemam prijatelje baš zato što sam debela”, govorila je Demi u jednom intervjuu.

Kao odgovor na vršnjačko maltretiranje, Demi je počela da se izgladnjuje.

“Tjerala bih sebe da povraćam i do šest puta dnevno”, priznala je kasnije, a s bulimijom i depresijom borila se i 2008. godine nakon što je njen debitantski album “Don’t Forget” prodat u pola miliona primeraka. Sljedeće godine, sa samo 17 godina, Demi je prvi put probala kokain i tu je sve počelo jer joj se svidjelo. “Živjela sam 100 na sat i mislila kako ću umrijeti mlada. Mislila sam da neću doživjeti 21.”

2010. godine išla je sa žurke na novu žurku, a nije štedjela ni na alkoholu i drogama, dok je nije smirila ljubav glumca Vilmera Valderame, najpoznatijem po ulozi Feza u seriji “Lude sedamdesete”. Par je tokom šestogodišnje veze nekoliko puta raskidao, ali uvijek bi pronalazili način da se vrate jedno drugome.

“Strast među nama nikad se neće ugasiti, ali naučila sam da ne mogu da tražim od drugih da me upotpune kada se osjećam usamljeno. Stalno sam se pitala da li sam donijela pravu odluku. Ne znam jesam li ga zauvijek izgubila, ali moje srce će uvijek biti uz njega”, otkrila je 2016. godine Demi poslije konačnog raskida, nakon kog je ponovo zaglibila u zavisnost.

Sve je kulminiralo u julu 2018. godine kada se pjevačica predozirala u svojoj vili, iako se nekoliko mjeseci ranije na koncertu u Njujorku pohvalila obožavaocima kako je čista već 6 godina. “Juče, prije 6 godina, pila sam votku iz plastične flaše u 9 ujutru i povraćala u automobilu. Sjećam se da sam tada pomislila kako mi to više nije zabavno i da sam postala ista kao moj otac”, rekla je tada.

Ipak, nakon posljednjeg kolapsa i završavanja na rehabilitaciji Demi je obećala porodici, prijateljima i obožavaocima da ovoga puta neće posrnuti i da će uskoro proslaviti godinu dana bez droge. 26-godišnjakinja nedavno je viđena u Los Anđelesu u društvu prijatelja s kojima je planinarila i bila je odlično raspoložena uprkos činjenici da je u toj borbi nabacila koji kilogram viška, piše “Kurir“.

Demi Lovato – Kurir.rs


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh