Estrada

Zoran Marjanović optužen za ubistvo pjevačice: Slijedi suđenje

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je treću po redu optužnicu protiv Zorana Marjanovića od 17. aprila, kojom se tereti za teško ubistvo supruge Jelene, 2. aprila 2016. u Borči.

Zoran Marjanović - Screenshot/YouTube

Ovom odlukom optužnica je nakon više neuspjelih pokušaja, sada postala pravosnažna pa bi uskoro trebalo da mu se zakaže početak suđenja, javlja “Tanjug”.

Portparol Apelacinog suda u Beogradu Mirjana Piljić precizirala je da je Apelacioni sud u Beogradu odbio žalbe Marjanovićevih branilaca i potvrdio rješenje Višeg suda u Beogradu od 30. aprila kojim je optužnica potvrđena.

Taj sud smatra da su u obrazloženju potvrđenog rješenja dati dovoljno jasni i argumentovani razlozi o odlučnim činjenicama koje se odnose na konkretne dokaze na osnovu kojih je prvostepeni sud izveo zaključak o postojanju opravdane sumnje “da je okrivljeni izvršio krivično koje mu se stavlja na teret, ne utičući unaprijed na rješenje pitanja koja će biti raspravljana na glavnom pretresu“.

Dokazi prikupljeni pretkrivičnom i istražnom postupku po svom kvalitetu i daju dovoljnu osnovu za zaključak da je okrivljeni opravdano sumnjiv za krivično delo za koje je optužen – napomenula je Piljić.

Apelacioni sud je prošle jeseni ukinuo drugu optužnicu protiv Marjanovića i naložio dopunu istrage, a prethodno mu je u junu ukinuo pritvor u kojem je bio 10 mjeseci.

Treću optužnicu, kojom se Marjanović kao i ranije tereti za krivično djelo teško ubistvo, Više javno tužilaštvo podiglo je 17. aprila, a sud ju je potvrdio rješenjem od 30. aprila.

Za teško ubistvo zaprijećena je kazna do 40 godina zatvora.

Marjanović se optužnicom tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči.

U neposrednoj blizini mjesta zločina, prema optužnici, bila je i maloljetna kćerka Zorana i Jelene, koja je tog popodneva sa roditeljima došla na nasip Crvenka u Borči.

Marjanoviću je nedavno sud vratio puno starateljstvo nad djetetom, koje mu je oduzeto poslije smrti supruge, srbijanske folk pjevačice.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 jmeseci.

Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po od ubistva.

On je i prije toga bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Prije hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rijaliti programu i generalno je svojim istupima plijenio pažnju “žute štampe”.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji više od tri godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh