Estrada

Životna priča Hanke Paldum potresla je mnoge

Pjevačica Hanka Paldum je svojevremeno važila za jednu od najljepših i najmuzikalnijih djevojaka u gradu pa je imala mnogo udvarača.

Hanka Paldum - Hayat.ba

Iako su mnogi željeli da provedu vrijeme sa njom ona je odabrala Muradifa Brkića koji ju je osvojio lijepim manirima. Kada su se upoznali, on je bio student književnosti, a ona srednjoškolka. U početku su se viđali samo na putu od kuće do škole, a kasnije su išli na kafu i limunadu, piše “Hayat“.

Nakon toga 1976. godine su se vjenčali u Duvnu gdje je njen suprug odrastao.

Nakon što mu je rodila sina i kćerku njihov brak je okončan, a rekla je da u suprugu nije više nalazila podršku koju je ranije imala. Dodala je i da smatra da muškarcima ne treba dati moć i slavu jer su labilni i povuče ih društvo i kafana.

Sin je doživio saobraćajku nakon koje je završio u zatvoru, a ona nije krila da joj je to jako teško palo.

– Teško mi je kao što bi bilo svakoj majci, ali tu emociju držim za sebe. Mnogi moju nesreću zloupotrebljavaju, ali se ne osvrćem na tako nešto. Moj sin je dobro, u jednu ruku, iako ne može biti dobro, zato što je u zatvoru – rekla je Hanka svojevremeno.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh