Estrada

Napisao oproštajnu poruku: Bojan Tomović po ko zna koji put šokirao javnost

Pjevač Bojan Tomović već sedmicama jedna je od glavnih tema širom regiona pošto je priznao da boluje od bipolarnog poremećaja, a sada je opet uspio šokirati javnost svojom odlukom da se potpuno povuče iz javnosti.

Bojan Tomović - Facebook

Naime, Bojan se putem Fejsbuka obratio svojim prijateljima i pratiocima i zahvalio se na podršci, ali je otkrio da prima prijeteće poruke zbog svoje bolesti, kao i da njegova porodica trpi i pati otkako je objavio da ima mentalnu bolest, piše “Avaz“.

Oproštajna poruka. Da, ali samo za medije, iz kojih se ponovo povlačim. Ne vrijedi, pokušao sam se boriti, da svojim primjerom, bar na neki način pomognem ljudima sa mojim i sličnim oboljenjima, jer mi se jedna draga osoba nedavno ubila, bila je bipolarna, kao i ja, dvije noći pred njenu smrt smo se dopisivali, rekla mi je da je bolje, da je stabilna i eto šta se desilo – napisao je Bojan.
Bojan je napisao da je to bio glavni okidač da javno prizna svoj problem i želio je priznanjem pomoći ljudima koji imaju isti problem kao on.

Jer ko još ‘normalan’ na Balkanu priznaje da ima psihičku bolest, da ga se familija stidi zbog te iste bolesti, da su ga ‘hapsili’ kad je imao samo 5 godina, da je bio žrtva vršnjačkog nasilja, da je bježao od kuće, da je zamalo završio na liječenju od alkohola, da se u afektu samopovrijeđivao, da je tražio spas u svim mogućim porocima, da ga se bivša žena razvodom psihički spasila, da je dva puta pokušao se ubiti – napisao je pjevač u oproštajnoj poruci.

Svojim priznanjem Bojan je dobio ogromnu podršku dobri ljudi, ali je, takođe, doživio još veći šok od ljudi.

Pjevač je dobio nebrojeno ružnih poruka zbog kojih se povlači iz javnosti, a i kaje se što je progovorio o svojoj borbi.

A ono što me posebno ubija je što ne mogu više ni da se borim sa svojom porodicom, to me iscrpi živoga, jer kažu da idu pognute glave zbog mene kroz grad, da nije ni čudo što me je žena ostavila, jer ko će me trpiti ovakvoga. Svaki naslov o meni u zadnjih nekoliko mjeseci mojima je bio muka i bruka, to su bile strašne svakodnevne svađe, pa moram ih poštediti stresa i agonije koju prolaze zbog mene. Ja ako nešto ne volim, to je patetika i pravljenje žrtve od sebe, ja nisam žrtva, ali jesam pi*** koja se lako predaje i odustaje, zato stavljam tačku na priču o bolesti i povlačim se u svoj mali svijet u svoju ‘zonu komfora’ ipak mi je tamo najsigurnije, biću dobar mamin sin, bez stava i prava na svoje mišljenje, ali bar bez ovog ovolikog stresa, jer neću da ‘nosim majku na duši’ i brata da brukam.

Zatim se zahvalio svim dobronamjerni ljudima na ogromnoj podršci koju su mu pružili u ovom jako teškom periodu.

Ispao sam budala, psiha, jadnik koji samo traži medijsku pažnju, moja riječ, kažu, više ne vrijedi ništa, jer ko još vjeruje osobi sa dijagnozom, završio sam karijeru, otpjevao svoje (po njima), ali vratit ću se ja kad tad mom najboljem lijeku, mojoj muzici, baš u inat tim fukarama. To je i poruka za vas, živite život punim plućima u inat onima koji su nas otpisali prije vremena – napisao je Bojan Tomović na svom Fejsbuk profilu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh