Muzika

NASTUPALA JE PO KLUBOVIMA, GODINAMA KASNIJE OTKRILA JE TAJNU O SVOM PRAVOM IMENU

Pjevačica Pink rođena je pod imenom Alecia Moore, odrasla je u Pensilvaniji, a početak muzičke karijere obilježila joj je bolest.

Naime, Pink je postala velika zvijezda, a od malih nogu je bila okružena muzikom. Otac joj je svirao gitaru i pjevao joj, što ju je inspiriralo da se opredijeli za muzičku karijeru. U srednjoj školi Pink se pridružila rok bendu, a kosa je postala njen zaštitni znak,pise Novi.

Veoma rano je otkrila da boluje od astme, što je doprinijelo tome da njene prve pjesme budu mračne. Sa četrnaest godina počela je pjevati po klubovima.

Ideju o imenu dobila je iz filma ‘Ulični psi’, gdje se javlja istoimeni lik. Također, ime je asociralo i na ružičastu boju kose, po kojoj je na početku karijere i bila prepoznatljiva.

Pink i njen partner Carey Hart vjenčali su se 2006. godine, da bi se 2008. godine rastali, ali su ubrzo shvatili da ipak ne mogu jedno bez drugog, i to zahvaljujući terapiji, prenosi Avaz.

– Najvažnije je razgovarati o mentalnom zdravlju i međusobnim odnosima. Carey i ja smo 13 godina u braku, a gotovo 17 na terapiji za parove. Toliko smo otprilike i zajedno, realno, to je razlog i zašto smo još zajedno – rekla je pjevačica gostujući u emisiji ‘Today Show’.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh