Estrada

Migrant pokušao da napastvuje Dunju Popović: Pjevačica preživjela pravu dramu na parkingu svoje zgrade

Dunju Popović prije dvije nedjelje pokušao da je siluje jedan od migranata koji je u prihvatnom centru u Obrenovcu, na parkingu ispred zgrade.

Pjevačica je ispričala da je prošla kroz pakao, misleći u početku da je migrant želio da je opljačka. Kada joj je više puta rekao na engleskom da želi se*s, uznemireno je izašla iz automobila, a tada je dečko pobjegao. Kako kaže, ona je nastavila put i od straha krenula u drugom smjeru, pa je u povratku opet srela čovjeka koji ju je napao, a imao je dužu crnu kosu, bradu i kačket.

– Dolazim na ideju da ga snimim telefonom. Uspijem da napravim snimak i krećem dalje. Inače, ulica u kojoj živim je slabo osvijetljena i ovo nije prvi slučaj da se u njoj dešava napad. Ne tako davno napadnuta je naša sugrađanka i novinarka u istoj ulici od strane migranta. Odlučujem da slučaj prijavim policiji. Odlazim u policiju, dajem iskaz, opis tog dečka, kao i snimak. Ono što je mene zaista obradovalo nekako u cijeloj priči jeste kojom brzinom su naši policajci reagovali. Za manje od 10 minuta pronašli su ga i priveli. To je on. Kada sam ga vidjela, to je bio on, naravno, nije htio da odgovori ni na jedno pitanje koje mu je bilo postavljeno od strane policajaca. Međutim, u jednom trenutku je rekao jednom od policajaca: “What?”, i tu sam prepoznala i boju glasa. Nije bilo sumnje da je to bio on – priča Dunja i dodaje da je kroz 2 dana dobila telefonski poziv za sud i prvo ročište održano 8. maja u sudu u Obrenovcu.

Pjevačica je rekla kako je migrant došao u pratnji dva policajca, kao i da su mu obezbjedili pravnog zastupnika-advokata, kao i prevodioca.

– Pitanja koja mi je postavljao njegov branilac su učinila da se ja osjećam više kao okrivljena, nego kao oštećena. Naime, ono što je najgore, podaci ovog dečka su lažni, vjerovatno i ime, prezime, mjesto odakle dolazi… Da li je moguće da su svi rođeni 1. januara i da svi imaju 19, 20 godina? Ovaj lik ima bar 30, ako ne i više. Mnogi su mi govorili da ga ne prijavljujem, da od toga nema ništa, itd… Odlučila sam da to odmah uradim, jer sam smatrala da je to moja građanska dužnost. Smatrala sam da, ako ga ne prijavim, sutra, prekosutra će neku ženu zaista silovati. Na sudu je govorio da je bio mnogo pijan i da se ničega ne sjeća, zapravo, ide na kartu neuračunljivosti, pa će biti potrebno i vještačenje. Sud je dao prijedlog, ali on odbija da se sklopi sporazum kojim će biti pušten na uslovno izdržavanje kazne u nekoj drugoj zemlji, uz zabranu ulaska u Srbiju u narednih pet godina, prenosi Express


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh