Estrada

Najskupljih 5 riječi na našim prostorima: Marinin stih vrijedan preko 100.000 eura

Tekstopisac Marina Tucaković je do sada napisala mnogo pjesama koje su joj donijele brdo novca. Međutim, ovaj stih je najskuplji.

No image - Haber.ba

Ona važi za jednog od najboljih tekstopisaca na regionalnim prostorima, pa mnogi pjevači dolaze na njena vrata. Sada je popularna pjevačica Neda Ukraden ispričala kako je nastala njena pjesma iz osamdesetih godina, veliki hit, “Zora je”.

“Pjesmu mi je napisao pokojni Đorđe Novković i nas dvoje smo se nekoliko puta posvađali oko samog naslova pjesme. Prvo smo je nazvali ‘Jovane zora je’, pa ‘Milane zora je’. Posljednja i konačna verzija je ‘Zora je’. Na kraju sam pozvala Marinu Tucaković koja je napisala samo jedan stih, a to je ‘Suza je iz oka kanula’. Njoj je taj stih donio preko 100 hiljada eura”, rekla je Neda Ukraden jednom prilikom, piše “Espreso“.

Neda Ukraden – Espreso.rs


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh