Estrada

HALID BEŠLIĆ POSJEDUJE PUMPU, MOTEL, STANOVE: “Digao sam kredit, nije moglo drugačije”

Halid Bešlić u svojoj imovinskoj karti ima nekoliko stanova, imanje u blizini Sarajeva, benzinsku pumpu i motel. Halid je, međutim, odlučio da ove objekte izdaje, a kako navodi prijatelji su ga nagovorili da uđe u biznis, da bi sebi na ovaj način obezbjedio lagodan život, ali i penziju.

Halid Bešlić - Pulsonline.rs

Sad izdajem sve i živim od kirije, tako je najbolje. Dođem samo ponekad i obiđem objekte da vidim je li sve u redu, i to je sve. Ma bitno je da kirija ide – objašnjava Bešlić kroz smijeh za “24sata“. Da bi investirao morao je da podigne kredit.

Eh, da nema tog kredita bilo bi mnogo lakše, ali dobro, završit će se. Nije moglo u tom času drugačije, morao sam da dignem kredit kako bih se pokrio. A u investicije sam išao jer je ovaj naš posao nesiguran, ne možeš uvijek da se uzdaš u to. U biznis sam ušao kako bih imao mirnu starost, tj. da sebi osiguram penziju – iskren je pjevač. Iako je na početku karijere teško živio, muzika i popularnost obezbjedili su mu velike prihode. Prije rata u Sarajevu je kupio stan za sebe i roditelje, kao i radnju za hemijsko čišćenje koja je kasnije opljačkana.

Prestao je rat i ja sam opet bio bez para – kaže Bešlić koji je prodao radnju za hemijsko čišćenje, ili barem ono što je od nje ostalo, pa kupio malo veći prostor, a zatim opet investirao, pa kupio još veći.

Tako sam prodavao i povećavao imovinu dok nisam došao do većeg iznosa – kaže Halid.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh