Estrada

GOCA ŠAULIĆ NASLIJEDILA ŠABANOVU PENZIJU: Pjevač plaćao doprinose u Austriji

Ovo će nakon teškog gubitka biti barem mala satisfakcija porodici Šaulić.

Šaban Šaulić sa suprugom - Avaz.ba

Mjesec dana od kada je preminuo legendarni pjevač Šaban Šaulić, njegova udovica Gordana Šaulić dobila je rješenje o penziji koju će ubuduće primati, a koju je naslijedila od pokojnog supruga. Šaulić je nekoliko decenija uplaćivao doprinose u Austriji, na osnovu čega će Goca dobijati penziju od 3.600 eura, piše “Express tabloid“.

Šaban je više od 30 godina uplaćivao doprinose i plaćao porez u Austriji, zbog čega je stekao njihovu penziju. Nažalost, nije stigao da u njoj uživa jer je prerano otišao, ali je zato njegovu penziju naslijedila Goca – priča izvor blizak porodici Šaulić.

Kako je objasnio, taj iznos ne može da se poredi sa mjesečnim primanjima koje je Šaban tokom života zarađivao od muzike, ali je u neku ruku utjeha porodici da ipak neće ostati bez novca.

Šaban je mjesečno zarađivao honorare kakvim je malo koji pjevač mogao da se pohvali, a tako je bilo bukvalno od početka njegove karijere. Bio je jedan od omiljenih pjevača na romskim veseljima, a za nekoliko sati pjevanja na svadbama, dobio je i do 15.000 eura. Ni veliki bakšiši ga nisu zaobilazili, a volio je šakom i kapom da dijeli višak svojim muzičarima. Bio je jedan od plaćenijih i zauzetijih, ako ne i najangažovaniji pjevač na estradi, a njegova porodica je navikla na visoki standard života. To će sada, uprkos velikoj penziji, ipak morati da se promijeni – objašnjava izvor.

Kako kaže, Goca više neće moći da trguje nekretninama kao ranije, ali će bar imati Šabanovu penziju, od koje će moći pristojno da živi.

Poznato je da je Goca godinama razvijala biznis sa preprodajom nekretnina i to joj je išlo od ruke. Dio novca od Šabanovih nastupa je ulagala u nekretnine koje bi renovirala, a potom prodavala za mnogo više para. Ali sada neće moći da se bavi tim poslom jer novca za ulaganje više nema – priča izvor.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh