Estrada

Maya Berović posvađala Splićane: “Draže mi je slušati koze kako mekeću”

Split je opet podijeljen, a 29. marta 2019. razlog za to je turbofolk pjevačica Maya Berović. Dok ona za sutra najavljuje koncertni spektakl u Spaladium Areni, Splićani (i oni iz šire okolice) dijele se na one koji se zgražaju što je izazvala toliki interes i one koji kupuju karte i planiraju svoju subotu na turbofolk koncertu.

Maja Berović - Screenshot/YouTube

Mayin koncert u Splitu mjesecima izaziva osuđujuće komentare po društvenim mrežama, čak i nekih javnosti relativno poznatih osoba.

“Čestitam srpskoj folk industriji na uspješnom zauzimanju Hrvatske! Sućut upravljačima hrvatske glazbe što su ovaj rat izgubili”, napisao je Matko Jelavić ljutit što on u Splitu ne može održati koncert jer nema novca za to, piše “Index“.

“Kako su srpske cajke zavladale Hrvatskom? Tko je kriv? Odgovor – Hrvati! Ne Srbi, nikako. Hrvati su ti koji su razbili i uništili vlastitu zabavnu glazbu. Ne Srbi! A zabavnu glazbu nekada je slušalo preko 80 posto našeg naroda. Hrvati su ti koji su bacili blato na hrvatske pjevačice i pjesme. Ne Srbi, nego Hrvati! Hrvati su ti koji su pljunuli na vlastitu glazbenu tradiciju! Hrvati su ti koji su uništili nekad najveći – Splitski festival. Ne Srbi! Hrvati dijele našu glazbu na podobnu i nepodobnu! Ne Srbi”, nastavio je grmjeti po Facebooku.

I Facebook mislilac tituliran kao splitski menadžer Ivan Bubalo dao je svoje viđenje strke koju je izazvala Maya.

“E pa ona je ta koja dolazi puniti Arenu… A ja vas pitam protupitanjem. A gdje su svi oni koji pjevaju zadnjih deset godina na takozvanom Splitskom festivalu? Nabrojite mi u tom razdoblju dvije pjesme s takozvanog Splitskog festivala? E pa kad nemamo više nikoga svoga za puniti Arenu… Omladina uzme ono što razumije i što im je zamjena za naše. A mi svi šutimo… Šutimo…”, napisao je.

Muzičar Max Hozić dodao je, pak, da mu je draže slušati stado koza kako mekeće.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh