Estrada

Snežana Đurišić nikad iskrenija: “Bila sam na bini kada mi je brat umro, preživjela sam pakao”

Pjevačica narodne muzike Snežana Đurišić sljedećeg mjeseca koncertom u Sava centru obilježava 50 godina karijere, a za Telegraf folk zvijezda se prisjetila najtužnijih trenutaka koje je doživjela baveći se ovom profesijom.

Snežana Djurisic - Expressmag.ba

Naime, Snežana ističe da je, pored lijepih strana pjevačkog posla, odlično upoznala i one loše.

– Imala sam trenutke kada nisam mogla raditi svoj posao, koji volim najviše na svijetu. Bila sam na pozornici kada mi je umro brat. To su očajni trenuci, koji ne mogu da se opišu riječima. Tada morate biti surovi profesionalac iako vam nije do života. Da maksimalno ispoštujete publiku dok preživljavate pakao. Nažalost, to je loša strana ovog posla. Mi pjevači smo u nezavidnoj poziciji, jer smo stalno pod budnim okom kamere, što zahtijeva i da se smijete kada vam se plače. Niko nas ne pita da li nam se pjeva kada nam dođu crni dani – ističe pjevačica i tvrdi da je presretna što, za razliku od mnogih kolega, ima prijatelje na estradi.

Imam prijatelje na estradi i čuvam ih.

– U današnje vrijeme imati prijatelja na kojeg možeš da se osloniš je bogatstvo. Imam prijatelje na estradi i čuvam ih. Moja generacija je drugačija od ovih mlađih pjevača. Zaista smo različiti! Ne bih da otkrivam imena, ali imam nekoliko divnih kolega koje su mi istinski prijatelji – uvjerava Snežana i otkriva detalje svog koncerta, koji je zakazala za 17. april.

Sigurna sam da će se ljudima dopasti.

– Na jubilarnom koncertu će biti najviše mojih pjesama. Također, spremam i iznenađenja, specijalne goste. Sigurna sam da će se ljudima dopasti. Najveći poklon za jubilej će mi biti pun Sava centar – ističe pjevačica, koja se prisjetila svojih prvih muzičkih koraka.

Smatram da je lakše bilo mojoj generaciji.

– Nekada je važilo da, ako ne znaš pjevati, ne možeš da uspiješ, pa i da si najljepši i najzgodniji. Hiperprodukcija je uzela maha, a ja ne bih znala da kažem formulu za uspjeh. Smatram da je lakše bilo mojoj generaciji. Mi smo bili predodređeni uspjeti, jer smo imali talenta. Danas, ako si mnogo skroman, ako nisi osoba od skandala ili ako nemaš poroke, trebat će ti više vremena. Ipak, smatram da takve zvijezde brže i odu. Kao neko ko je završio Muzičku akademiju, mogu s pravom reći da je mnogo škarta na estradi – kaže Snežana i uvjerava da bi se bavila sportom da nije pjevačica.

– Da nisam pjevačica, možda bih bila sportistkinja, volim skijanje – zaključuje Snežana.

Snežana ističe da ju je jako pogodila vijest kad je preminula Divna Karleuša i da se nada da će njena kolegica iz žirija “Zvezda Granda” uspjeti prebroditi situaciju u kojoj se našla.

Pjevačica je također konstatirala da smatra da je tragična smrt Šabana Šaulića bila sudbina i da posao pjevača nosi sa sobom ozbiljne rizike.

– Veliki sam vjernik i vjera mi ne dozvoljava strahove. Naš posao je vezan za putovanja, a u današnje vrijeme je rizik i pješke ići. Šabana je zadesila tužna sudbina, a kako je zapisano tako na kraju i bude – kaže pjevačica, piše “Telegraf“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh