Estrada

Amra Džeko prvi put govori o vjenčanju s Edinom i povratku u Bosnu i Hercegovinu

Bilo da je riječ o njenom novom poslovnom angažmanu ili privatnom životu, interes javnosti za Amrom Džeko je uvijek veliki.

Amra Džeko - Instagram

A tako je otkako je davne 2000. godine prema izboru medija proglašena najljepšom na Izboru za Metropolitan top model održanom u pekinškom Convention Centru. Press winner nagradu Amri su dodijelili urednici modnih časopisa ‘Elle’, ‘Marie Claire’, ‘Cosmopolitan’, ‘Madame Figaro’, te predstavnici domaćina.

Jednako lijepa je i danas i dokaz kako ljepota proizlazi iz duševnog zadovoljstva. A njeno ne čine ni titule, niti činjenice da je u svoj CV upisala saradnje sa svjetskim muzičkim imenima kao što su Enrique Iglesias ili Blake Shelton, ili uloga u popularnoj kriminalističkoj seriji CSI, već njena porodica.

I dok je vraćamo u vrijeme kad je snimala reklamu za čuveni ‘Lexus”, nakratko se prisjeti pravila modne igre na američkom tržištu, u kojem je i personaliti, odnosno nikome objašnjivi faktor x, presudan da bi se nekad dobio veliki posao, brzo se opet vraća u svoju sigurnu luku, koju čine suprug Edin i troje djece, kćerke Sofia i Una, te najmlađi sin Dani.

Nakon dugo vremena Amra je duže boravila u rodnom Sarajevu. Znali smo kakav set i fotografije želimo, trebalo nam je nekoliko sati Amrinog slobodnog vremena, adekvatan prostor koji smo pronašli u sarajevskom hotelu ‘Austria & Bosnia’, i priča, u kojoj smo pretresli sve male, ali uvijek zanimljive ženske teme, naučile po koji beauty i modni trik, ali i prvi put čuli kako je izgledalo njeno i Edinovo vjenčanje. Poseban šarm fotografijama dala je i velika, ali umiljata doga.

Amra Džeko – Azra.ba

Nismo je se plašili, naprotiv, niko joj na setu nije mogao odoljeti. Nijedan uspjeh ne dolazi preko noći.

– Koju ste najveću žrtvu podnijeli da biste bili tu gdje ste danas?

“Razdvojenost od porodice. Od svog djeteta, pa onda odvojenost od mame i sestre, koje su mi bile najbliže. Jednostavno, biti u situaciji kada ih ne možeš čuti i vidjeti, a potrebne su ti, bilo je najgore. Međutim, tako živim godinama i to mi je i danas najveći problem. Prilagodiš se tom načinu života, a najbliži će uvijek faliti u svim situacijama, koliko god moj posao i posao mog suprug donosio najljepše stvari, žalimo zbog odvojenosti; što nismo uz svoje majke, očeve, rođake, prijatelje i naše ljude. Što nismo u svom gradu, u svojoj zemlji, što ne pričamo svoj jezik”, prenosi “Azra“.

– Gdje vidite svoju budućnost; planirate li se vraćati u Sarajevo?

“Planiramo, to nam je iskrena želja. Oboje smo već dugo vani. Roditelji su stariji i bolesniji, više se sekiramo. Možda sam sebična što želim da se vratim, iako znam da djeci mogu pružiti bolju budućnost vani, svaki put kad dođem shvatim, ustvari, da je jedan od najljepših kvaliteta života ovdje”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh