Estrada

OVO JE NEVJENČANI SUPRUG ANE BEKUTE: Uz njega se ozbiljno počela baviti muzikom

Srbijanska pjevačica je živjela sa bubnjarem deset godina.

Ana Bekuta - Kurir.rs

Ana Bekuta je već dugi niz godina u emotivnoj vezi sa nekadašnjim ministrom Milutinom Mrkonjićem, a javnosti je manje poznata činjenica da je pjevačica, prije Mrke, voljela uglavnom muzičare, piše “Express tabloid“.

Predrag Vidović Preja – Expresstabloid.ba

Naime, Ana je početkom 80-ih godina prošlog vijeka upoznala šabačkog bubnjara Predraga Vidovića Preju i to tako što se javila na konkurs koji je on raspisao u potrazi za pjevačicom. Nakon muzičkih angažmana po Njemačkoj i Americi, Preja se vratio u rodni Šabac i, shvativši da će više novca zaraditi od narodne muzike, dao se u potragu za izvrsnim vokalom koji će upotpuniti njegov bend. Na konkurs se javila, u to doba nepoznata, Nada Polić, a tada je i nastalo umjetničko ime pod kojim je danas poznata, a sam bend je naslovljen ‘Anabe’.

Pored Vidovića ansambl su činili: Zoran Bursać, Sava Jovanović, Milenko Božić i Boban Živković. Tek uz njega je Bekuta počela na ozbiljan način da se bavi muzikom i napreduje, a ubrzo se, osim poslovne saradnje, rodila i ljubav, te je par narednih deset godina živio u nevjenčanoj zajednici.

Ipak, ljubav se ugasila kada se Ana zbližila sa klavijaturistom Slobodanom Smakićem početkom 90-ih godina prošlog vijeka, te je napustila Preju i preselila se iz Šapca u Beograd.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh