Estrada

KRV NAĐENA U “MERCEDESU” PRIPADA PJEVAČICI: Završeno i posljednje vještačenje u slučaju ubistva Jelene Marjanović

Vještačenje traga krvi pronađene na zadnjem sjedištu auta koji su vozili Marjanovići u vrijeme ubistva pokazalo je da je ona pripadala upravo Jeleni Marjanović.

Zoran Marjanović - Espreso.rs

Ovo je inače bio i posljednji od pet dokaza koji su dodatno vještačeni po nalogu suda.

Kako “Blic” saznaje, tužilac će narednih dana donijeti odluku da li će ponovo uzeti izjavu od Jane, maloljetne kćerke Zorana i Jelene Marjanović. Nakon toga očekuje se podizanje optužnice.

Dokazi – Blic.rs

Inače, krajem prošle sedmice u tužilaštvo je stiglo i vještačenje krvi ubijene žene.

Vještak je utvrdio da trag u vozilu na naslonu zadnjeg sjedišta predstavlja krv Jelene Marjanović. Riječ je o kapljičastom tragu koji je dospio na to mjesto ili prskanjem iz rane ili odbačajem s okrvavljenog predmeta, odnosno dijela tijela. Trag je bio malih dimenzija, svega par milimetara, ali po intenzitetu predstavlja jači trag krvi koji je prilikom nastanka morao biti vidljiv – stoji u vještačenju.

Prema riječima vještaka, starost tragova krvi je nemoguće precizno utvrditi.

Dokazi – Blic.rs

Od trenutka nastanka do trenutka kada su ga forenzičari pokupili, trag je većim dijelom bio uklonjen. Što se tiče starosti traga, imajući u vidu njegovu veličinu i intenzitet, može se pretpostaviti da je on relativno svjež. Prilikom utvrđivanja da li je riječ o krvi ili ne, korišten je rastvor ‘luminolom’ – stoji u zaključku.

Srbijanska pjevačica Jelena Marjanović Krsmanović ubijena je 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči. Njeno beživotno tijelo nađeno je dan kasnije. Skoro godinu i po trajala je istraga prije nego što je u ovom slučaju uhapšen njen suprug Zoran Marjanović kao osumnjičeni za ubistvo. On je uhapšen 15. septembra 2017. godine i u pritvoru je proveo skoro deset mjeseci.

Protiv Marjanovića Viši sud je u razmaku od samo četiri mjeseca, podigao dvije optužnice za teško ubistvo supruge – prvu u februaru 2018, a drugu u junu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh