Estrada

HALID BEŠLIĆ O BRAKU: Sejda i ja tolerišemo greške jedno drugome

Pjevač iskreno o porodici i karijeri

Halid sa suprugom - Vecernji

Halid Bešlić je prije koncerta u Varaždinu dao veliki intrevju za „Večernji list“.Pjevač je govorio braku, karijeri,ali i novim muzičkim trendovima. On kaže da jako voli tamburaše, i da je to muzika koja ga opušta.

–Kiću Slabinca sam znao još kao rokera, no zaista me oduševio kad je snimio album s Tamburaškim orkestrom iz Osijeka. Tamburica je kasnije postala jako popularna pa su je počeli svi koristiti. I danas u Sarajevu po lokalima svi imaju tamburaške orkestre. Ja volim takve lokale i zalazim u njih samo da bih slušao tamburaše-dodaje Halid.On se sjetio i odrastanja na Romaniji.

–Odrastao sam na Romaniji, gdje se živi tradicionalno. Tamo se tada podrazumijevalo da pjevanje ne može biti posao jer je to zabava. Ja sam među prvima s Romanije koji se profesionalno počeo baviti pjevanjem. A školu za poslovođe završio sam upravo zbog oca, da mu dam diplomu više škole. A muzika je moj život. Bilo je svađe zbog toga, ali na kraju sam ja pobijedio-rekao je Halid.On je zavrpio tesarski zanat, i kaže da i danas zna raditi taj posao.

-Da, naravno da znam. Jednom tesar, uvijek tesar. Nedostaje mi iskustva, ali znam još uvijek mnogo toga-iskren je Halid.Pjevač je progovorio o braku sa suprugom Sejdom.

–Nije bitna samo ljubav, nego i poštovanje. A mi se poštujemo od prvog dana. Toleriramo i greške, kad netko od nas pogriješi, oprostimo, a ne da se zbog toga posvađamo. Sve u svemu, prošli smo kroz mnoge probleme i sada se možda najviše volimo, budući da smo jedno drugom sada najpotrebniji. Djeca rastu i odlaze, a mi ostajemo sami-kaže Halid. On skoristi vrijeme i za opuštanje.

-Odem na Romaniju, ali najbolje se opuštam u sauni. Malo sauna, malo bazen, a kad je lijepo vrijeme, odem u šetnju po šumi- kaže Halid.On je prokomentarisao i današnje trendove u muzici.

-Uvijek je bilo loše muzike, no nikad nije bilo lošije napisane muzike od te. Sve mi je to isto, ali mislim da to neće dugo trajati, nego da je prolazan trend. Omladina traži neku svoju “furku”. Ono što je već viđeno njima nije zanimljivo, žele nešto novo. Po meni, ono što je dobro, to će i ostati, a takve konfekcijske pjesme brzo će se zaboraviti-priča Halid Bešlić


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh