Estrada

Šta su poklonili: Maca supruzi ustupio termin za depilaciju, Gljiva “BMW” od 50.000 KM

Navredniji poklon koji od mene dobija sigurno je vrijeme, kaže Batko

gljiva-batko-maca-Faktor.ba

Danas se obilježava Međunarodni dan žena. Svaki 8. mart trebao bi biti dan kada se slave postignuća žena u različitim sferama života, politici, društvenom angažmanu, poslovanju, i kada bi trebalo skrenuti pažnju na još , nažalost, prisutne nejednakosti među spolovima.

No, komercijalizacija je uzela maha i u proslavi ovog dana, te čini se, bar u našoj zemlji, ovaj praznik se sveo na primanje i davanje poklona ženama, majkama, sestrama, kolegicama, učiteljicama…, iako one zaslužuju i bore se za mnogo više.

Potrošačko i društvo vanjštine izopačilo je i podsjećanje na tok borbe za prava žena kroz historiju. Štaviše, postaje suludo i utrkivanje ko će svojoj supruzi pokloniti “originalniji” i skupocjeniji poklon, pa, recimo, među ljudima na estradi imamo razne primjere ispoljavanja i poklanjanja pažnje ženama na njihov dan.

Tim povodom smo kontaktirali i nekoliko naših poznatih osoba kako bismo saznali o kakvim se poklonima zapravo radi, piše “Faktor.ba“.

– Svaki dan supruzi poklanjam pažnju i za to mi nije potreban međunarodni praznik. Danas sam svojoj Jovani konkretno ustupio svoj termin za depilaciju – sa osmjehom na licu nam je rekao Dragan Marinković Maca.

Nazif Gljiva svaki Dan žena prigodno obilježi sa najbitnijim ženama u svom životu.

– Sa suprugom Sadetom naredne godine proslavit ću 50 godina kako smo u braku. Mnogo lijepih dana smo proveli, a za svaki 8. mart se posebno pripremam. Najskuplji poklon dobila je 1985. godine kada sam joj kupio “BMW” koji je koštao oko 50.000 KM – kaže Gljiva.

Poznato televizijsko lice i humanitarac Almir Čehajić Batko za svaki Dan žena, kako kaže, pokaže svoje znanje u kuhinji.

– Uvijek supruzi napravim neki od svojih specijaliteta. Šta sam spremio za danas, neka ostane tajna. Najvredniji poklon koji od mene dobija sigurno je vrijeme – kaže Batko.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh