Estrada

I najvjerniji Jacksonovi fanovi zgroženi: “Zlo mi je, neću ga više slušati”

Čak i najvjerniji fanovi Michaela Jacksona zgroženi su teškim optužbama iznesenima na račun kralja popa u najnovijem dokumentarcu “Leaving Neverland”.

Michael Jackson - Screenshot: YouTube

Twitter su preplavili brojni komentari o dokumentarcu, a neki gledatelji napisali su da im je bilo “doslovno zlo” nakon što su čuli tvrdnje muškaraca koji Jacksona optužuju za se*sualno zlostavljanje, piše “Index“.

“Upravo sam pogledao! Muka mi je u želucu! Ne mogu vjerovati da sam bio veliki fan Michaela Jacksona. On je bio manipulativni pedofil. Truni u paklu”, nije štedio riječi jedan tviteraš, sada očito već bivši Jacksonov fan.

“Zlo mi je”, “Neću više nikad moći slušati njegovu muziku”, pisali su…

“Bio sam velik fan Michaela Jacksona, ali nakon ovog jednostavno ne mogu. Osjećam se tako prazno i tužno nakon što sam ovo pogledao. Jako, jako teško slušati i gledati”, dodao je drugi.

“OMG bila sam veliki obožavatelj Jacksona dok nisam poslušala svjedočanstva ovih dvoje muškaraca. Šaljem im svu ljubav, žao mi je što su kroz to prošli…”

“Kao nekome ko je cijeli život bio fan Jacksona, ovo je bilo jako teško pogledati.”

“Ako ste hardcore fan Michaela Jacksona, ne bih preporučio da pogledate ‘Leaving Neverland’. Ali ako to pogledate, ne samo da će se promijeniti vaš pogled na njega nego ćete shvatiti čemu vam sve slava i novac mogu osigurati pristup plus čitava mreža laži…”

No, naravno, ima i onih koji ne vjeruju tvrdnjama iznesenima u filmu te tvrde da njihov idol nikad ne bi mogao tako nešto učiniti.

“Gomila laži i gluposti”, “Godine privatnih istraga, nijedan dokaz… Prestanite izmišljati više”, “Postoji gomila rupa u ovim tvrdnjama”, pišu neki.

“Zbog ljudi kao što ste vi, žrtve se boje prijaviti svoje nasilnike”, odgovorili su im drugi.

Nakon svega neke radijske stanice u Kanadi i na Novom Zelandu počele su bojkotirati muziku Michaela Jacksona.

Jacksonova smrt ostavila je mnoga neodgovorena pitanja, a čak ni nakon što su autori dokumentarca nanovo oživjeli ovu priču, mnogi i dalje ne vjeruju da je Jackson učinio ono za što ga optužuju.

Ipak, činjenica je da je tada 34-godišnji Jackson spavao više od 30 noći zaredom u istom krevetu s 13-godišnjim Jordiejem Chandlerom, i to u njegovoj kući u kojoj je tada živjela i Chandlerova majka. Spavao je s njim u istom krevetu i u kući njegova oca jer su roditelji bili razvedeni.

Također, petorica dječaka optužila su Jacksona za zlostavljanje, a Jackson je sa svima dijelio postelju (štoviše, u jednom je intervjuu priznao da u tome ne vidi ništa problematično). Radi se o Jordieju Chandleru, Jasonu Franciji, Gavinu Arvizu, Wadeu Robsonu i Jimmyju Safechucku. Jackson im je dao i nadimke. Chandler i Arvizo bili su Rubba, Robson je bio Little One, a Safechucka je zvao Applehead.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh