Estrada

Novi detalji nesreće u kojoj je poginuo Šaulić: “Pijana budala je vozila 180 na sat”

Nedaleko od grada gdje je nastupao ispred njih se dogodio saobraćajni udes te je ta dionica puta bila zatvorena, a oni su bili prisiljeni da se zaustave ispred samog mjesta nesreće

No image - Haber.ba

Pjevač narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je jutros u stravičnoj saobraćajnoj nesreći do koje je došlo tako što je pijani vozač udario od pozadi auto u kome je bio Šaulić.

Nakon završenog nastupa u Bilefeldu, gradu na sjeveroistoku Njemačke Šaban je sa muzičarima otišao u hotel kako bi pokupio stvari, a nakon toga se zaputio u aerodrom u Dizelodorf gdje je imao rani jutarnji let za Beograd, piše Blic.

Nedaleko od grada gdje je nastupao ispred njih se dogodio saobraćajni udes te je ta dionica puta bila zatvorena, a oni su bili prisiljeni da se zaustave ispred samog mjesta nesreće.

Od siline udarca, prema nezvaničnim informacijama, Šaban je doživio teške tjelesne povrede, dok je Mirsad, koji je bio u autu teško povrijeđen, a ljekari se i dalje bore za njegov život. Boban Stojadinović koji je sjedio na zadnjem sjedištu tom prilikom je zadobio lakše tjelesne povrede.

Kako pišu tamošnji mediji, vozač koji je upravljao putničkim vozilom koji je udario u auto u kojem se nalazio Šaban, upravljao je brzinom većom od 180 km na čas.

Šaulić je poginuo u okolici Bielefelda, a njemačka policija priopćila je detalje teške nesreće nakon koje je popularni pjevač narodne glazbe završio u bolnici, gdje je i preminuo. Nesreća se dogodila 10 minuta prije 7 sati, neposredno prije čvora Gütersloh, a prema policijskom izvještaju dva vozila sletjela su s puta i udarila u rub kolnika.

Od siline udarca oba vozača su izgubila kontrolu nad vozilima i udarila u zaštitnu ogradu. Tijekom prijepodneva je suvozač Šaban Šaulić od ozljeda preminuo u bolnici.

Teške povrede opasne po život zadobio je Šabanov muzičar Mirsad Kerić, koji je vozio automobil. On je u teškom stanju i doktori mu se bore za život, a zadobio je ozljede glave i kičme. Otekao mu je mozak, što predstavlja veliku prijetnju po njegov život, javlja Kurir.

Estradni menadžer Zvonko Grujić izjavio je da je u šoku nakon vijesti da je Šaban Šaulić poginuo u prometnoj nesreći u Njemačkoj.

“Ovo je velika tragedija. Ja sam se baš prije par minuta čuo sa Slobodanom Stojadinovićem. On je zadobio ozljede vratnog pršljena, zdjelične kosti i tri-četiri rebra. U totalnom sam šoku. Ta budala koja je naletjela (na njih), to je bio strahovit sudar, znam samo da je Šaban bio na prednjem sjedalu i da je bio vezan. Slobodan je bio iza njega”, rekao je za Kurir.

Prepričao je da mu je Šabanov kum Slobodan rekao da se nesreća dogodila 20-ak minuta nakon što su krenuli iz hotela, odnosno na autocesti.

“Imali su jutarnji let. Neko od njih je imao let u 9, neko u 10:30, ali je on žarko želio stići kući”, dodao je.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh