Estrada

Kolege u šoku, Šerif Konjević u suzama: Plačem od kada sam čuo tu strašnu vijest, da mog Sabe, mog brata nema više!

– Dok god budem ja živio, on će živjeti u meni kroz njegove pjesme – poručio je Konjević

saban saulic-serif konjevic-Depo.ba

Nakon jutrošnje vijesti o iznenadnoj pogibiji popularnog pjevača narodne muzike Šabana Šaulića, brojne kolege i njegovi prijatelji u potpunom su šoku. Na društvenim mrežama ostavljaju svoje posljednje pozdrave, prenosi “Blin magazin“.

Dragana Mirković napisala je dirljivu poruku:

– Teško mi je da povjerujem, jer legende ne umiru!!! Koristila sam svaku priliku da ti kažem koliko te poštujem i volim, ali nisam imala divoljno prilika. Beskrajno mi je žao i nema riječi kojima bih opisala koliko sam tužna. Jako sam se radovala zajedničkom koncertu u Ljubljani, ali…Počivaj u miru!

Enes Begović u izjavi za Avaz je rekao:

– Izgubili smo najboljeg pjevača na ovim prostorima i izuzetno dobrog čovjeka. Bio je moj uzor, kolega i prijatelj, ne mogu da vjerujem da ga više nema. Mnogi od nas su učili od Šabana pjevati, ali učio nas je i kako biti dobar čovjek. S obzirom na to da su ovo teški dani za mene privatno, njegov odlazak je dodatna gorčina u mom životu.

Šerif Konjević ne krije da je u šoku i ne prestaje da plače, a medijima je rekao:

– Ja sam jednostavno šokiran, otišao je čovjek od kojeg sam ja učio pjevanje, otišao je dio moje duše sa njim. Bio je moj uzor u pjevanju, a meni je nedostajalo one njegove mirnoće, smirenosću kojom je komunicirao sa ljudima. Bio je neko koga su svi poštovali i voljeli. Mnogi su htjeli da prave konkurenciju između nas dvojice, ali nas dvojica smo znali sve to da iskuliramo. Ja plačem od momenta kada sam čuo tu užasnu tu strašnu vijest, da mog Sabe, mog brata nema više. Dok god budem ja živio, on će živjeti u meni kroz njegove pjesme.

Konjević je dodao i da poslije Šabanove smrti više estradni svijet neće biti kao što je bio prije njega.

– Žao mi je i njegovog muzičara divnog čovjeka Mirsada Kerića koji je teško povrijeđen, sa teškom povredom glave bori se za život. Ja sam u šoku, želim da se probudim i da sve bude samo ružan san – kazao je Šerif Konjević.

Željko Samardžić kratko se putem svog Instagram profila oprostio od kolege riječima:

– Zbogom, legendo. Počivaj u miru!

A Željko Joksimović je napisao: “Otišao je najveći. Neka ti je vječna slava, dragi Šale. Saučešće porodici”.

I Jelenu Karleušu vidno je potresla Šabanova smrt, na Instagramu se oprostila sa nekoliko rečenica:

– Teško mi je da prihvatim da se ovo desilo. Ne vjerujem da ovo pišem. Veliki, najveći. Ponosna sam na svaki sekund koji smo proveli na snimanjima. Velika tragedija i tuga. Počivaj u miru. Ne znam šta više da napišem.

Ana Bekuta na Twitteru je poručila:

– U šoku sam i nevjerici, užasnuta zbog vijesti o Šabanu Šauliću. Sa onakvim talentom i pjesmama trebalo je da pjeva do svoje stote godine života. Tako sam ga zamišljala.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh