Estrada

Dea Đurđević uskoro napušta intenzivnu njegu, a naredne dvije godine morat će raditi ovo

Dea Đurđević, koja od četvrtka popodne leži na VMA, gdje se oporavlja od posljedica teške saobraćajne nesreće, trebala je biti zadržana sve dok se potpuno ne oporavi, međutim, ljekari su uvidjeli da njen oporavak teče brže od planiranog, te su jednoglasno odlučili da Deu s Odjeljenja intenzivnog liječenja prebace sljedeće sedmice.

No image - Haber.ba

Nakon operacije se pokazalo da se Dea veoma dobro osjeća i da oporavak dobro teče. Iako je bilo bojazni kako će organizam prihvatiti otkinutu ruku koja joj je prišivena, nakon kritična 72 sata svi su odahnuli.

Iako je sve vrijeme bodrila kako sebe tako i čitav tim, ali i nasmijavala sve u bolnici, ni samoj Dei uopće nije svejedno, najprije jer je preživjela velike traume, ali i jer je rane i dalje bole – kaže za Kurir izvor iz bolnice.

On dodaje da se, ipak, trudi da sve pobijedi osmijehom, a u tome joj pomažu majka Nena, kao i partner Mladen, koji je sve vrijeme bodre.

Ljekari su, nakon što je odlučeno da će je početkom sljedeće sedmice prebaciti na drugo odjeljenje, ovu vijest saopćili Dei i njenoj porodici. Srbijanska voditeljica i njena majka bukvalno su bile presretne.

Čim je čula lijepe vijesti, Dei je to bio dodatni podstrek da bude još pozitivnija. Pogotovo što sve teče po planu. Nakon što je prebace na drugo odjeljenje, nastavit će liječenje po određenoj proceduri jer će biti potrebno mnogo strpljenja i vremena da se Dea potpuno oporavi od svih povreda koje je zadobila u teškoj saobraćajnoj nesreći u četvrtak – dodaje “Kurirov” izvor.

Ljekari su strogo zabranili Dei da koristi telefon, ali i da prima bilo kakve posjete, pa se to odnosi i na njene bližnje.

Za nju je mnogo bolje da nema nikakav kontakt sa vanjskim svijetom i da komunicira isključivo s medicinskim osobljem. Osim toga, na Odjeljenju intenzivne njege zabranjeni su bilo kakvi radiouređaji da ne bi ometali liječenje. Iako joj nije svejedno, Dea je prihvatila ovu odluku ljekara i čim dobije dozvolu da koristi mobilne uređaje, ona će to i uraditi. Ipak, sve dok se to zvanično ne odobri, poštovat će i pridržavat će se uputstava koja joj daju ljekari s kojima svakodnevno komunicira više puta. Ulazak u Odjeljenje intenzivnog liječenja je i dalje zabranjen, a pogotovu sada kada vladaju virusi, te postoji velika mogućnost da se prenesu – završava izvor “Kurira”.

Podsjetimo, Dea će terapije za ruku primati naredne dvije godine.

Ne postoji period kojim se može špekulirati, ali je jedno sigurno, Dea će za povrijeđenu ruku terapije primati naredne dvije godine, dok se potpuno ne oporavi. To je sasvim razumljivo, budući da je imala tešku povredu lijeve ruke. Ipak, ona je spremna i veoma poslušna kada je riječ o svemu što se tiče liječenja. Sluša ljekare, upija njihove savjete i radi sve da bi joj bilo bolje – pisao je “Kurir” nedavno.

On je tada naveo i da je njoj operirana ruka i dalje fiksirana da je ne bi pomjerala, ali čuli su da je doktorima rekla da ima osjećaj u njoj.

Polako, vrijeme će pokazati da li je riječ o subjektivnom osjećaju ili ne. U svakom slučaju, najbitnije je strpljenje i da se nigdje ne brza jer je povreda bila veoma ozbiljna. Odlično je to što su 72 sata prošla bez ikakvih komplikacija i što oporavak teče bolje od očekivanog. Bitno je da se Dea dobro osjeća, da je veoma pozitivna i hrabra – rekao je izvor.

Budući da su posjete u sobi intenzivnog liječenja zabranjene, brojne kolege se raspituju za njeno zdravlje, najprije kod njenog partnera Mladena Mijatovića, ali i kod majke Nene, kao i kolege Predraga Sarape.

Zahvaljujemo svim predstavnicima medija, kolegama, javnim ličnostima i prijateljima koji se svakodnevno raspituju za Deino zdravlje i pozdravljaju je – rekao je Mladen Mijatović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh