Estrada

Vranješ je tužio Karleušu zbog prijetnji, a ona bi uskoro mogla da bude saslušana

Fudbaler Ognjen Vranješ podnio je tužbu protiv Jelene Karleuše zbog prijetnji koje mu je uputila na društvenoj mreži Facebook, a advokati objašnjavaju da, iako ovo djelo nije u nadležnosti Višeg javnog tužilaštva, ono ne može da ne prihvati krivičnu prijavu.

Jelena Karleuša - Srbija Danas

Krivično djelo Ugrožavanje sigurnosti spada u red krivičnih djela protiv sloboda i prava čovjeka i građanina koje, s obzirom na visinu zaprijećene kazne, inače ne spada u red krivičnih djela iz nadležnosti Višeg javnog tužilaštva. U konkretnom slučaju međutim, s obzirom na sredstvo izvršenja, spada u nadležnost Posebnog odjeljenja za visokotehnološki kriminal Višeg tužilaštva u Beogradu. Ali Više javno tužilaštvo je dužno da po prijemu krivične prijave po njoj postupi, tako što će najprije ispitati postojanje nadležnosti za postupanje, a potom i postojanje uslova za krivično gonjenje. Tužilac će izvjesno saslušati optuženu, radi provjere da li ona osporava navode prijave, a od toga će zavisiti i dalje procesne radnje – objasnila je advokatica Vesna Golubović za “Kurir“.

Ona je dodala da u slučaju osporavanja činjenice da je optužena lično uputila poruku predmetne sadržine preko navedene društvene mreže, tužilac spornu činjenicu može utvrđivati vještačenjem.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh