Estrada

Doktori sa VMA koji su operisali Deu otkrili u kakvom je stanju voditeljica!

Voditeljica “Jutarnjeg programa” na “Pinku”, Dea Đurđević, jutros je doživjela tešku saobraćajku na Dedinju, a kako navode u saopštenju sa VMA, zahvat je trajao oko pet sati, ali je Dea sada stabilno.

Dea Đurđević - Instagram

Na Vojnomedicinskoj akademiji danas je operisana pacijentkinja D.Đ., a operativni zahvat trajao je oko pet sati. Operaciju je izveo hirurški tim ljekara Vojnomedicinske akademije i Kliničkog centra Srbije. Vođa tima bio je akademik prof. dr Marko Bumbaširević, a pored njega iz Kliničkog centra Srbije učestvovali su i prof. dr Čedomir Vučetić, asistent dr Tomislav Palibrk, dr Aleksandar Petrović i instrumentarka Nedeljka Ivanović. Iz Vojnomedicinske akademije u operativnom timu bili su hirurg plastičar pukovnik prof. dr Nenad Stepić, vaskularni hirurzi pukovnik prof. dr Aleksandar Tomić i potpukovnik doc. dr Momir Šarac, ortopedski hirurg potpukovnik asistent dr Radoslav Barjaktarović, anesteziolog potpukovnik dr Zoran Vukić i instrumentarka Jelena Perović” – navodi se u saopštenju sa VMA.

Prva faza replantacije završena je uredno. Pacijentkinja je u stabilnom stanju, svjesna i van životne opasnosti. Treba imati u vidu da je u pitanju veoma kompleksna operacija koja zahtjeva dug period oporavka, te je nakon ovako teških povreda ekstremiteta nezahvalno predvidjeti detalje daljeg toka liječenja. Molimo za razumijevanje, kao i za pravo pacijenta na zaštitu privatnosti tokom dijagnostičkih ispitivanja i liječenja u cjelini.

Inače, Dea Đurđević rođena je u Beogradu, 19. jula 1992. godine. Završila je Prvu ekonomsku školu, a potom i Fakultet političkih nauka, smjer žurnalistika.

Podsjetimo, operacija je počela nešto prije 11 sati, a Dea je odmah poslije nesreće zbrinuta na VMA. Zahvat je trajao nešto više od tri sata, ali vrhunski tim ljekara uspio je da sačuva njenu ruku, prenosi “Blic“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh