Estrada

SVI GA ZNAMO PO PLESU: Znate li čime se Đole Đogani bavio u mladosti?

Kada se pomene ime Đoleta Đoganija mnogima će se kao prva asocijacija javiti ples, kao i brojne nagrade koje je osvojio u mladosti, ali ono što je malo poznato javnosti je to da je denser zapravo karijeru počeo na potpuno drugačiji način.

Đole i Vesna Đogani - Instagram

Naime, iako je rođen u Beogradu 1960. godine, Đole je u periodu od 1976. do 1982. godine živio u Zagrebu gdje je bio član atletske reprezentacije Jugoslavije, piše “Express tabloid“.

Iako je u sportu pokazivao sjajne rezultate, ljubav prema muzici je prevladala te joj se posvetio u potpunosti, ali se u posljednjem intervjuu osvrnuo i na ovaj period svog života.

Kao momak sam se bavio atletikom. Bio sam član reprezentacije i Atletskog kluba ‘Crvena zvezda’, sa kojim sam odlazio na pripreme na Kopaonik. Svako jutro išli smo na trčanje i usput vježbali na drvenim spravama, tako da odlično poznajem svaku stazu, brežuljak i puteljak na ovoj planini – istakao je Đogani.

I sada ću ići na trčanje, ali sam. Vesna ne voli da trči, kćerka je još mala, a sin ne može da me prati. On je usmjeren na fudbal, a poznato je da fudbaleri ne vole baš da trče jer to, inače, najviše rade na terenu. Kćerka Laura pokazuje želju da vježba sa tatom, ima samo pet godina i već sada je mnogo brza, pa mislim da ćemo uskoro početi zajedno sa njom da treniramo – podijelio je Đole mali dio intime svoje porodice.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh