Estrada

NAKON PSIHIČKIH LOMOVA DARKO ZVAO POPA DA SE ISPOVIJEDI: Jednu stvar ne može sebi da OPROSTI!

Lazić vjeruje da mu je Bog spasio život i sad želi da se vrati na pravi put i zaboravi na poroke.

Darko Lazic- Alo.rs

Advertisements

Darko Lazić već tri sedmice boravi u bolnici nakon teške saobraćajne nesreće, a otkako se njegovo stanje stabilizovalo, pobjednik “Zvezda Granda” riješio je da život uzme u svoje ruke. Kako “Alo!” saznaje, Lazić je prvi put nakon dugo godina, imao vremena da razmisli o svim pogrešnim odlukama koje je donio u životu, te je shvatio da je nepromišljenim ponašanjem povrijedio mnoge ljude oko sebe, ali i da je njegova porodica najviše ispaštala.

Zbog toga, Darko je tražio da ga u bolnici posjeti svešteno lice, kako bi s njim razgovarao i kako bi od njega zatražio oproštaj za sve grijehe.

– Darko je oduvijek živio brzo i sve što je želio, morao je odmah da ostvari. Njegov pređašnji tempo života za mnoge je nezamisliv, jer je bio u stanju da danima ne spava i da ide sa svirke na svirku. Kada neko, ko ima suprugu i malo dijete, može tako da živi, onda ništa ne treba da vas iznenadi, pa ni to da su njegova odsustva iz porodičnog doma često bila povezana s prekomjernom upotrebom alkohola i droge. Uz takav stil života idu i lake žene, koje su se lijepile na Lazića. Jednostavno, volio je da živi za sve pare, što se kaže, ali nije želio da ga supruga i dijete gledaju u takvom stanju – kaže izvor blizak porodici Lazić i naglašava da je Darko u bolnici počeo da razmišlja o svemu što je pogrešno uradio u svom životu.

– U bolnici je, zapravo, prvi put nakon mnogo godina, ostao sam i prvi put mu se desilo da ima vremena da razmišlja o svemu što je uradio. Ali, kako to obično biva, ljudi u takvim situacijama razmišljaju samo o lošim izborima koji su napravili u životu, o lošim ljudima koji su ih povukli na pogrešnu stranu… Darko je danima doživljavao strašne psihičke lomove, a čak ni njegovi roditelji ni vjerenica Marina nisu mogli da rastjeraju sive oblake koji se nadvili nad njim. Konstantno je mislio na kćerku Lorenu, koju dugo prije nesreće nije vidio i bilo mu je krivo što se ogriješio o dijete, ali i o suprugu Anu. Obuzimao ga je stid kada bi se sjetio s kakvim se nemarom odnosio prema supruzi i kćerki, a sebi nije mogao da oprosti ni što je razočarao svoje roditelje – kaže izvor i objašnjava da je Darko, u nekoliko navrata, pokušao da razgovara s psihijatrom o tim problemima.

– Psihijatar, međutim, nije mogao da mu pomogne, jer Darku u tom trenutku nisu bili potrebni razumijevanje i podrška stručnog lica, već iskren oproštaj i čvrsta vjera da će sve da bude u redu. Zbog toga je, prilikom jedne posjete, zatražio od roditelja da mu u njegovu bolničku sobu dovedu seoskog popa. Bio je ganut kada je čuo da je pop, u prvim danima nesreće, u seoskoj crkvi čitao molitve za njegovo ozdravljenje i od tada nije prestao da razmišlja o Bogu. Duboko vjeruje da mu je Bog dao drugu šansu, pa se čvrsto u sebi zarekao da se neće vratiti na stari put – kaže izvor na kraju.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh