Estrada

LIJEPE KĆERKE GORANA BREGOVIĆA Ema, Lula i Una su TRI RAZLIČITE VJERE: “Bog mi je redovno slao signale”

Jedan od najpoznatijih muzičara na svijetu, Goran Bregović potiče iz Sarajeva, pjevao je “Jugoslavijo, na noge… “, živi u Parizu, voli Beograd i uvijek mu se vraća.

Goran Bregović - Anadolija

Advertisements

Ako se gleda porijeklo po ocu je Hrvat, a po majci Srbin, supruga mu je muslimanka, a sve tri kćerke su različite vjeroispovesti. Iz ugla supruge Dženane Bregović i njega – to je izbor njihovih nasljednica.

“Moja djeca kada su bila mala ona su u vrijeme Bajrama bili muslimani jer su se tada dobijali pokloni, a za vrijeme Božića i Uskrsa su bili hrišćani jer su i tada poklone dobijali. Sada više ne znam šta slave. Mislim da je samo srednja, koja je sada u pubertetu – budista. To mi, naravno, ne smeta. Moja djeca će biti Francuzi, mada vole da dolaze u naše krajeve i imaju drugarice ovdje. A za suprugu i mene je kasno, nas dvoje ćemo uvijek biti naši. Liječeni naši. Teško je u životu se od toga izliječiti”, rekao je prije nekoliko godina Bregović u intervju za “Blic” koji ima tri kćerke: Emu, Lulu i Unu. Jedna je muslimanka, druga je budista, a treća pravoslavne vjeroispovesti.

Na pitanje u kom duhu je vaspitavao kćerke, bez zadrške je rekao:

“Vi treba da omogućite djeci da imaju slobodu izbora, kada biraju da budu svjesni šta biraju. Ostavljam im slobodu da li će biti religiozne ili ne.”

Najstarija kćerka Ema, rođena je u Parizu, Likovnu akademiju je završila u Nantu, a kaže da joj je ostalo još da završi master. Imala je nekoliko samostalnih izložbi u srbijanskoj i francuskoj prestonici.

Goran Bregović s porodicom – Blic.rs

Dok Lula i Una žive život pravih tinejdžerki, pohađaju srednju školu u Francuskoj, a ubrzo će početi sa studijama na jednom od Univerziteta u Francuskoj.

“Moj otac i mati su bili komunisti, tako da se u mom domu nisu slavili vjerski praznici, ali iznad mene je živio pravoslavni pop, tako da sam uvijek imao jaja za Uskrs. A istovremeno sam bio u takvom komšiluku da sam za Bajram uvijek slao komšijama kurban, to je meso od ovna koji se kolje za Bajram. Tako da sam tog dana i dobijao kurban. Bez obzira što sam bio u jednoj takvoj kući, Bog mi je redovno slao signale”, objašnjava najpopularniji jugoslovenski muzičar.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh