Estrada

Četiri ključna dokaza protiv Zorana Marjanovića

Blato na pantalonama, krv u ‘mercedesu’, vještačenje mobilnih telefona, kao i iskazi svjedoka, samo su neki od teško oborivih dokaza protiv Zorana Marjanovića koji ga terete za svirepo ubistvo supruge.

Zoran Marjanović - Screenshot/YouTube

Dopunjena optužnica protiv Zorana Marjanovića potvrđena je u četvrtak od Višeg suda u Beogradu. Tekst napisan na više od 60 strana u kojem je tužilac iznio dokaze koji su prikupljeni za dvije godine i četiri mjeseca, od kada je Jelena Krsmanović ubijena, bio je više nego dovoljan da Viši sud zaključi da postoji opravdana sumnja da je Zoran Marjanović u kanalu kod nasipa u naselju Crvenka u Borči ubio svoju suprugu, piše “Blic“.

BLATO NA PANTALONAMA

Vještačenja koja su izvedena tokom istrage ubistva Jelene Krsmanović dovela su do krucijalnih dokaza koji terete Zorana Marjanovića. Najveći od tih dokaza je blato na Zoranovim pantalonama koje odgovara blatu iz kanala u kojem je srbijanska pjevačica pronađena mrtva 2. aprila 2016. godine.

Kako stoji u optužnici koja je potvrđena, vještačenje blata obavio je Nacionalni kriminalistički tehnički centar 4. septembra 2017, samo 10 dana prije nego što je Zoran uhapšen.

Prema nalazu i mišljenju NKTC, proizilazi da sporni uzorci: trag zemlje sa desne nogavice Zorana Marjanovića visine 10,5 cm, trag zemlje sa desne nogavice visine 19 cm Zorana Marjanovića, trag zemlje sa leve nogavice visine 25,5 cm pantalona Zorana Marjanovića i uzorci zemlje iz kanala u blizini mjesta gdje je pronađeno tijelo oštećene imaju isti molekularni sastav – piše u optužnici.

KRV U KOLIMA

Pored blata, dokaz koji ukazuje na to da je Zoran počinilac ovog monstruoznog krivičnog djela jeste pjevačicina krv na zadnjem sjedištu Marjanovićevog ‘mercedesa’.

DNK izolovan s naslona zadnjeg sjedišta putničkog vozila marke ‘mercedes’ pripada Jeleni Marjanović, a po svom intenzitetu odgovara jačem tragu krvi – ukazuje tužilaštvo u optužnici protiv Marjanovića.

Kako stoji u optužnici, iako se radi o vozilu kojim je najčešće upravljala Jelena, odnosno upravo zbog toga tužilac je postavio pitanje odakle jači trag njene krvi na zaslonu zadnjeg sjedišta.

MOBILNI TELEFONI

Takođe, jedan od dokaza je i vještačenje mobilnih telefona pokojne pjevačice, Zorana Marjanovića, ali i njegovih članova porodice.

Na osnovu tog vještačenja, kako stoji u optužnici, Zoran Marjanović svjesno je isključio svoj telefon čim je stigao na nasip da bi ga ponovo uključio u 17.04, na mjestu gdje je bazna stanica locirala pjevačicin telefon.

Tužilac je u optužnici ukazao i na još jednu bitnu stvar – iskaz Zorana Marjanovića, gdje tvrdi da je, pošto se Jelena popela na nasip da trči, on ostao sa njihovom kćerkom 15-20 minuta ispod nasipa, te da su tek onda krenuli u laganu šetnju njoj u susret. Prema riječima tužioca, a osvrćući se na vještačenje mobilnih telefona, to je gotovo nemoguće jer bi to praktično značilo, s obzirom na to da se Jelena popela na nasip u 16.38 (kada je on isključio telefon), da se Marjanović popeo na nasip 15-20 minuta kasnije, u 16.53, odnosno u 16.58 i lagano krenuo ka drugoj rampi. To je nelogično jer on nije mogao sa djetetom od pet godina da pređe 1.100 metara za šest minuta.

SVJEDOCI

Svjedočenja ljudi koji su se 2. aprila 2016. godine našli na nasipu prije ili poslije perioda kada se dogodilo svirepo ubistvo nesretne pjevačice predstavljaju još jedan od bitnih dokaza koji su pokazali da postoji opravdana sumnja da je Zoran ubio Jelenu.

Naime, u optužnici oni su ispričali da su vidjeli Zorana i Jelenu na livadi ispod nasipa sa kćerkicom. Zoran, Jelena i Jana su se na toj lokaciji zadržali oko sat vremena, a potom su krenuli na nasip. Zapravo, prema riječima svjedoka, djevojčica nije u prvi mah krenula za roditeljima, već se Zoran po nju vratio nakon 15 minuta i odveo je do svog automobila koji je bio parkiran u blizini. Nakon toga, prema njegovim riječima, Zoran se automobilom ‘dosta brzo’ udaljio u nepoznatom pravcu. Jelena nije bila sa njima.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh