Estrada

Advokat porodice Krsmanović tvrdi da je Zoran Marjanović lagao: Janin iskaz to dokazuje?!

Poslije svjedočenja Jane Marjanović, stručnjaci smatraju da će njen otac Zoran biti oslobođen, a advokat koji zastupa porodicu ubijene srbijanske pjevačice ne slaže se sa ovim.

No image - Haber.ba

Ako je tačna izjava male Jane Marjanović (7) da se u vrijeme ubistva njene majke Jelene 2. aprila 2016. kod nasipa u Borči nije odvajala od oca Zorana, to onda dokazuje da je zapravo on lagao u istrazi, ističe advokat Predrag Savić, koji zastupa porodicu Krsmanović, rođake ubijene pjevačice.

Zoran je, naime, tvrdio da je Jelena kobnog dana krenula da džogira nasipom u 16.36, a da je on sa kćerkom krenuo ka supruzi tek 20 minuta kasnije. Međutim, vještačenje mobilnih telefona pokazalo je da su se Zoran i Jelena našli na istom mjestu na nasipu najkasnije u 17.04, što znači da je Marjanović sa kćerkom prešao 1.130 metara za manje od osam minuta.

To je nemoguće. Zoran bi to mogao da pretrči, ali sigurno ne sa malom Janom – naveo je Savić.

On ne razumije ushićenje advokata Zorana Marjanovića izjavom male Jane, kojom je ona navodno dala alibi svom ocu, tvrdeći da se nije odvajala od tate u vrijeme Jeleninog ubistva.

Ako se Janin iskaz analizira zajedno sa iskazom njenog oca i sa rezultatima analize baznih stanica mobilne telefonije, odgovorno tvrdimo da ovaj iskaz u stvari šteti Zoranovoj odbrani. Ukoliko pođemo od toga da je iskaz male Jane istinit, onda iskaz Zorana Marjanovića o događanju na nasipu koji je dao pred tužiocem nije istinit – objašnjava Savić.

Zoran je u tom iskazu kazao da je u 16.36 sa ženom i kćerkom došao do početka nasipa i da je Jelena odmah otišla da trči, a da su se on i Jana laganim hodom uputili za njom tek nakon 15 do 20 minuta. Analizom baznih stanica utvrđeno je da je Zoranov telefon isključen od 16.38, a Jelenin telefon je u 16.56 registrovan oko kilometar dalje od mjesta gdje se rastala od muža i kćerke. Potom se narednih osam minuta kretala od nasipa ka obližnjem kanalu i natrag. Zatim je u 17.04 Zoranov telefon ponovo uključen i lociran na istom mjestu gdje i Jelenin.

Ako su Jana i Zoran, kao što je on tvrdio, krenuli za Jelenom nakon 20 minuta, u 16.56, a nisu se razdvajali nijednog trenutka, matematika govori da je Jana rastojanje od oko 1.130 metara laganim hodom prešla za manje od osam minuta. To je dva i po puta brže od Jelene, koja je lagano trčala, što je prosto nemoguće – tvrdi ovaj advokat.

Zoran Marjanović na slobodi?!

Pravni stručnjaci smatraju da Janin iskaz pred tužiocem ima veliku težinu na sudu. Dozvoljavaju mogućnost da je u protekle dvije godine donekle bila pod uticajem Zoranove porodice (oca, majke i brata), ali ne u bitnoj mjeri, pa je “sigurno iskreno rekla sve o danu kad je nestala njena majka”.

Poznati advokat Toma Fila smatra da će Zoran biti slobodan čovjek ako sud bude uvažio Janinu tvrdnju da se nije odvajala od oca u vrijeme Jeleninog ubistva.

Psiholozi su utvrdili da je Jana natprosječno inteligentna i poslije svih analiza i razgovora, na kraju su došli do zaključka da se njoj može vjerovati i da Zoranova porodica nije uticala toliko da ona da lažan iskaz. Jana je u svom iskazu dala ocu čvrst alibi i oborila sve što je tužilaštvo dosad izvelo kao dokaz. Ukoliko optužnica protiv Zorana padne, neko od nadležnih, koji su vodili istragu, trebalo bi da odgovara – kaže Fila.

I advokat Nebojša Milosavljević smatra da će tužilaštvo morati da obustavi postupak protiv Zorana ukoliko se ne pribavi neki novi dokaz protiv njega.

Vjerujem da je Janino svjedočenje vjerodostojno. Porodica može imati uticaj na svjedočenje djeteta, ali psiholozi mogu da procijene da li je, i u kolikoj mjeri, tog uticaja bilo – rekao je Milosavljević, piše “Informer“.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh