Estrada

Svekrva nastavlja borbu sa pjevačicom – Neću dati Gogi Sekulić da me izbaci iz stana!

Majka pokojnog supruga Goge Sekulić, Zorica Terzin, kojoj je sud naložio da pjevačici vrati ključeve stana u Sarajevskoj, poručuje da je to njeno vlasništvo i da ne može da boravi sa snajom pod istim krovom.

No image - Haber.ba


Goga Sekulić (Foto: arhiva)

Sekulićeva je živjela u tom stanu s Igorom prije njegove smrti. Nakon toga je došlo do nesporazuma sa svekrvom, cio slučaj je završio na sudu, a Zorica je objelodanila da ju je pjevačica tukla.

– Stan je moj i ne može niko iz njega da me izbaci. Svjesna sam da će biti vrlo teško živjeti sa Gogom. Ne mogu ja s njom. Ja plaćam sudske troškove i sve račune od stana. Jako mi je teško da poslije smrti svoga sina ovakve stvari iznosim u javnost, ali advokat mi je savjetovao da mora i moja strana priče da se čuje – izjavila je Zorica Terzin za “Blic”.

Prvi osnovni sud u Beogradu donio je odluku da Goga Sekulić ponovo dobije ključeve od stana u Sarajevskoj ulici u Beogradu, u kojem je živjela s pokojnim suprugom.

Iako je presuda donesena u korist pjevačice još 20. septembra, njena svekrva Zorica, koja živi u tom stanu, još uvijek odbija da Gogu pusti. Terzinova je zamijenila bravu na vratima prije dva i po mjeseca.

Iz okruženja pjevačice, međutim, poručuju da će „po nalogu suda, a u prisustvu pripadnika unutrašnjih poslova, Goga ući u stan“.

– Proces jeste mukotrpan i može biti dug, ali je jasan. Zakon je na strani udovice i sve dok se ne okonča ostavinska rasprava, ona ima pravo da u stanu svog pokojnog muža živi – rekao je za “Blic” izvor blizak pjevačici.

U advokatskoj kancelariji Branimira Gugla koji Sekulićevu zastupa na sudu, rekli su nam da je ostavinska rasprava trenutno stopirana zbog toga što se čekaju Igorova djeca iz dva prethodna braka. Budući da žive u inostranstvu, ovaj proces može da potraje.

Hronologija

– Goga Sekulić i njen pokojni suprug Igor vjenčali su se 12. maja u hotelu „Hajat“, nakon petomesečnog zabavljanja

– Igor Ramović je, nakon dva mjeseca braka, preminuo 14. jula od teške bolesti. Njegovoj smrti prethodilo je liječenje u Njemačkoj

– Odmah nakon Igorove sahrane, Zorica Terzin je promijenila bravu na vratima, kako Goga ne bi mogla da uđe u stan.

– U avgustu pjevačica podnosi tužbu protiv svekrve i traži da joj se vrati ključ od stana, kako bi mogla da uđe. Pokreće i ostavinsku raspravu.

– Prvi opštinski sud u Beogradu donosi 20. septembra presudu u Goginu korist i obavještava svekrvu Zoricu Terzin da mora da vrati ključ udovici njenog sina.

(blic)


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh