Estrada

MARJANOVIĆ OSTAJE U PRITVORU! Apelacioni sud donio konačnu odluku!

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je produžio pritvor Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo supruge Jelene, 2. aprila 2016. na nasipu u Borči, zbog uznemiravanja javnosti i zbog toga što je protiv njega u toku dopuna istrage.

Zoran Marjanović - Informer.rs

Portparol suda Mirjana Piljić precizirala je za “Tanjug” da je Apelacioni sud odbio kao neosnovanu žalbu Marjanovićevog branioca i potvrdio rešenje Višeg suda u Beogradu od 13. marta, kojim mu je produžen pritvor za 30 dana.

Ona je dodala da Apelacioni sud smatra da je prvostepni sud za svoj zaključak o opravdanosti daljeg zadržavnja okrivljenog u pritvoru, u pogledu svih neophodnih elemenanta dao dovojno jasne i agrumentovane razloge.

Pored toga, Apelacioni sud je imao u vidu i fazu krivičnog postupka, u kojoj je po naredbi Višeg javnog tužilaštva od 22. marta, potrebno dopuniti istragu i preduzeti još dokaznih radnji.

Ovaj pritvor može da mu traje do 12. aprila kada će razloge za pritvor sud ponovo ispitati.

Protiv Marjanovića je u toku dopuna istrage koju sprovodi tužilaštvo, pošto mu je Viši sud 20. marta vratio optužnicu od 9. februara i naložio da pribavi određene dokaze radi boljeg razjašnjenja stanja stvari, u cilju ispitivanja osnovanosti optužnice.

Više javno tužilaštvo tereti Marjanovića da je izvršio krivično djelo teško ubistvo jer je na “svirep i podmukao način” lišio života svoju suprugu, i prilikom izvršenja pokazao “naročitu upornost i bezobzirnost“.

Za to krivično djelo zakonom je zaprijećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh