ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
Estrada

Ovako izgleda sin Alke Vuice: Kada je mama bila na udaru kritika, on je o njoj rekao VELIKU ISTINU

Pepoznatljiva je po pjesmama i otvorenom i direktnom stavu. Hrvatska pjevačica Alka Vuica je jedna od najkarakterističnijih pjevačica na ovim prostorima. Ona je i voditeljica i autorica. I mama Arijana Vuice.

Alka Vuica - Blic.rs

Nasljednik Alke Vuice se poput nje bavi muzikom. On je sve uspješniji DJ i muzički porducent. Drugoj profesiji posvetio se nakon studija u Londonu, a studiranje u britanskoj prijestonlici donijelo mu je poznanstvo sa Sajmonom Le Bonom, frontmenom grupe “Duran Duran” u čijem domu je živio određeno vrijeme, prenosi “Slobodna Dalmacija“…

Arijan koji je muzičkoj javnosti poznat pod imenom Strapazoot, član je dva uspješna muzička sastava “Godsounz” i ’”33 bend”. I dok se njegova majka godinama bavila pop muzikom, njegov odabir je hip-hop i rep muzika.

O Arijanu se najčešće piše zbog njegove muzike, ali se o njemu pisalo i za vrijeme “sukoba” njegove majke i Vlatke Pokos, koja je u svojoj knjizi o hrvatskoj pjevačici pisala na nimalo pohvalan način (centar kritika bio je Alkin “buran” ljubavni život).

Sin Alke Vuice je u jeku tog skandala o majci rekao sljedeće:

Želim da kažem da beskrajno poštujem svoju mamu Alku samim time što je samohrana majka i da sam joj zahvalan što me donijela na svijet u uslovima koji nisu bili nimalo laki ni za nju ni za mene, ali je opet sve učinila da se baš ja osjećam sretno i da budem tu gdje jesam.

Čitavog života bila mi je i ostat će moj uzor, nadasve ljudski i roditeljski! Jedino što sam oduvijek osjećao prema svojoj mami je ljubav i ponos.

Ljubav, jer je ljubav uvijek davala i jer sam u njoj “plivao”…. (jer ko ne zna Alku, ne zna šta je Ljubav… Ljubav jednostavno sija iz nje i ona je nesebično dijeli svima), Ponos, zato što je uvijek bila ponosna i svoja, uspješna, ali i nepotkupljiva!

Moji prijatelji obožavaju moju mamu, moje prijateljice joj se dive. Hiljadu puta čuo sam rečenice: “Blago tebi, imaš tako divnu mamu!

Nikada joj ništa nije teško. I usred noći da mi spremi palačinke, da priča sa mnom o bilo čemu, da ugosti i posljednjeg gosta kao da je prvi, spase bilo čiju vezu od propasti, priča satima i danima sa nesretnima, bori se za ženska prava sa prijateljima, ali i neprijateljima, piše pjesme do jutra i onda me probudi s toplom pitom od sira, vrati se sa svirke u pet i vozime u školu ili bilo gdje“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh