Estrada

Rambo Amadeus: “Kada bi čovjek uginuo Zemlja bi bila raj”

“Kada bi čovjek uginuo, za 300 godina planeta Zemlja bi se opet pretvorila u Edenski raj”, rekao je crnogorski muzičar i ekološki aktivista Rambo Amadeus, na tribini o ugroženim životinjskim vrstama u Srbiji.

Antonio Pušić, alias "Rambo Amadeus" - Wiwibloggs.com

Rambo Amadeus napomenuo je da nakon nuklearne katastrofe u Černobilu čovjek nije prišao toj regiji.

“Tamo su se obnovile sve životinjske i biljne vrste. Znači čovjek je problem. Na planeti zemlji postoji oko dva miliona nama poznatih različitih vrsta. Od kada se čovjek razmahao, recimo negdje od industrijske revolucije, dnevno zauvijek izumiru različite vrste živog svijeta”, kazao je Rambo Amadeus.

On je kazao da čovjek siječe granu na kojoj sjedi i povećava količinu ugljen dioksida u zraku, piše “Avaz“…

“Kada bi smanjili zemaljsku kuglu na jedan metar sloj zraka koji dišemo bio bi manji od jednog milimetra. Najvažniji resursi su vrlo ograničeni, a da toga ljudi nisu svjesni iako danas imamo alate da te promjene registrujemo”, kazao je Rambo Amadeus.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh