Estrada

SAŠA POPOVIĆ: “Imali smo milione, kupovali automobile, a onda je sve puklo! Živio sam u 17 kvadrata!”

Saša Popović već godinama uživa na poziciji direktora srbijanske “Grand” produkcije koju je obezbijedio dugogodišnjim radom i požrtvovanošću u poslu. Ipak, on skromno ističe da nije ni po čemu drugačiji od većine ljudi.

Suzana Jovanović i Saša Popović - Kurir.rs

Advertisements

“Ja ne bih rekao da imam nešto što nemaju drugi. Možda ta neka istrajnost, upornost, želja da budeš drugačiji, jedinstven. Možda zbog toga što volim rad, red i disciplinu. Ne znam da li je to baš ključ uspjeha”, rekao je Popović gostujući u jednoj tv emisij, piše “Kurir“…

Sa suprugom Suzanom uspešno funkcioniše već 22 godine u braku, a otkrio je i detalje iz zajedničkog života.

“Žena me zove Cile, a kćerka tata. A mama me zvala Calika, i sestra me tako zove. Svakave su mi nadimke davali”, iskren je bio Popović.

Karijeru je godinama gradio sa grupom “Slatki greh” i bili su na vrhu popularnosti.

“Svirali smo po najluksuznijim mjestima. Hotel “Park” u Novom Sadu, “Tašmajdan” u Beogradu, “Interkontinental” u Zagrebu, pa na Svetom Stefanu, na Bledu… Imali smo finu platu. U početku je svako od nas imao po 200, 300 maraka, pa 500 maraka. Kada je Brena došla imali smo svi po 1.000 maraka. Brena kad je došla pitala: “Kolika mi je plata?”, ja joj kažem da će biti 1.000 maraka, ona te pare nije ni vidjela, ali ona je tu svoju platu jako lijepo iskoristila, štekala je na stranu i već nakon dva, tri mjeseca kupila je sebi garderobu, i obezbijedila frizera, šminkera, sve se ona lijepo stilizovala, a nakon sedam, osam mjeseci kupila je sebi Folksvagena. Pazi, niko u orkestru nije imao auto, samo ona”, priznao je Saša.

Nije baš sve bilo luksuzno i bogato kao što se mnogima činilo. Neki trenuci su mu ostali u sjećanju kao posebno teški.

“Nakon velikog uspjeha sa Brenom i “Slatkim grehom” kako je došao rat tako smo mi raspali. Jedno vrijeme nismo ništa radili. Ja sam smislio kako da egzistiram i onda sam prodao stan u Novom Sadu, kola, uzeo ušteđevinu, sve i stavio kod Dafine u njenu banku. Sjećam se, 1993. godine 10. marta pukla Dafina, puk’o i ja. Nestalo sve. Ja sam stanovao tada u soliteru kod autoputa na 12. spratu u stanu od 17 kvadrata. Tu sam se zadržao tri i po godine. U međuvremenu smo mi pokrenuli “Zam produkciju”, ja sam tamo bio muzički urednik, komponovao sam pjesme, lijepo sam zarađivao od toga, a onda 1998. godine Brena i ja smo osnovali “Grand”, odvojili se od brata Rake Đokića ostalo znate sve.”

A nedaća nikada ne ide sama pa se Saša ubrzo susreo sa novim problemom.

“Da li mi vjeruješ imao sam samo svoju garderobu. Jedan dan sam došao, gurnu vrata, vidim neko mi obio stan. Sve su mi odnijeli, ostavili su mi samo pidžamu na sred kreveta. To su najteži trenuci, kada imaš sve, pa sve izgubiš”, priznao je Saša, ali i dodao da je mnogo novca prolazilo kroz njihove ruke.

“Zaista smo mnogo zarađivali. Ja sam u jednoj emisiji rekao da je od 1982. do 1991. godine obrt Lepe Brene i “Slatkog greha” bio 100 miliona maraka. Od tih 100 miliona pola je otišlo državi, na porez, a pola je ostalo nama, zaista smo lijepo živjeli. Nismo mogli da kupujemo nekretnine, ali smo kupovali automobile, bacali pare, trošili, mislili smo to će ići vječno. Međutim početkom 1991. godine mi više nismo postojali”, kaže Popović.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh