Estrada

Okončana istraga: Zoran Marjanović optužen za teško ubistvo supruge Jelene

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Zorana Marjanovića zbog ubistva svoje supruge Jelene. On se tereti za teško ubistvo, za koje mu je zaprijećena kazna zatvora do 40 godina.

Advertisements

Kako je potvrđeno “Blicu”, Viši sud u Beogradu je jučer, pred kraj radnog vremena, primio optužnicu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, kojom se okrivljenom Zoranu Marjanoviću stavlja na teret izvršenje krivičnog djela teško ubistvo.

Detalji optužnice nisu za sada poznati, ali prema jednom od ranijih saopćenja suda povodom produženja pritvora, Marjanović se tereti da je na “svirep način lišio života svoju suprugu, i prilikom izvršenja pokazao naročitu upornost i bezobzirnost”, piše “Alo!“…

“Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni neutvrđenim predmetom zadao više udaraca u glavu Jeleni Marjanović, nanijevši joj višetruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal, usljed čega je ona preminula”, navodi se u rješenju Apelacionog suda suda kojim mu je u decembru produžen pritvor za još tri mjeseca.

Vještačenja mobilnih telefona, blata, DNK tragovi, kao i trasološka i neuropsihijatrijska vještačenja, obezbijedili su ključne podatke za podizanje optužnice protiv Zorana Marjanovića (39), osumnjičenog da je 2. aprila 2016. godine na nasipu Crvenka u Borči ubio suprugu Jelenu Krsmanović Marjanović (33), pjevačicu “Granda”.

“Tokom istrage duge 22 mjeseca došlo se do brojnih činjenica i podataka, koji povezani jasno ukazuju na osnovanu sumnju da je Zoran Marjanović počinio teško ubistvo, za koje je zaprijećena maksimalna kazna do 40 godina zatvora”, objašnjava sagovornik lista “Alo!”.

Prema njegovim riječima, tužilaštvo stoji na stanovištu da je tokom istrage utvrđeno gdje, kada i kako je ubijena Jelena, a da je za njenu smrt odgovoran osumnjičeni Zoran.

“Neki od najbitnijih dokaza jesu vještačenja mobilnih telefona žrtve i osumnjičenog, kao i baznih stanica. Ta vještačenja su pokazala da je Zoran u vrijeme kada je Jelena ubijena bio na mjestu na kojem je njeno tijelo kasnije nađeno, što se kosi sa njegovim izjavama. Dalje, vještačenjem je otkriveno da je osumnjičeni 2. aprila 2016. oko 17.30 isključio svoj mobilni telefon, što se poklapa sa vremenom Jelenine smrti”, kaže izvor i dodaje da to nije jedini trag koji je istražitelje doveo do Zorana.

“Sa Zoranovih pantalona izolovano je blato koje je identično blatu nađenom na Jeleninoj kosi, lobanji i tijelu. Također, brojni DNK tragovi uzeti sa pjevačicinog tijela poklapaju se sa Zoranovim DNK profilom”, kaže izvor “Alo!”.

Optužnica je jučer na kraju radnog vremena proslijeđenja Višem sudu u Beogradu na potvrđivanje, a biće dostavljena i Marjanoviću i njegovim braniocima na odgovor.

Nakon toga sud će odlučiti da li će optužni akt potvrditi ili će ga vratiti na dopunu istrage. Marjanović je u pritvoru, koji mu prema posljednjem pravosnažnom rješenju o produženju može trajati do 10. marta, a nakon toga će se ponovo odlučivati o pritvoru.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj u Srbiji već gotovo dvije godine sa raznim verzijama o identitetu izvršioca, kao i načinima i mjestu izvršenja zločina.

Njen suprug je uhapšen 15. septembra, nakon gotovo godinu i po dana od ubistva.

On je i prije toga bio privođen ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Prije hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom reality programu i generalno je svojim istupima skretao pažnju “žute štampe”.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh