Estrada

Milovan je proveo tri mjeseca u ćeliji sa Zoranom Marjanovićem: Otkrio je kako se ponašao i šta mu je sve pričao tokom tih 90 dana…

Sa njima je, kako kaže, sve vrijeme bio cimer Marko Nikolić koji je u julu u Rakovici ubio suprugu i četvorogodišnjeg sina.

Zoran Marjanović - Telegraf.rs

Advertisements

“Dobro se sjećam, u ćeliji smo gledali na televiziji vijest i komentarisali informaciju o hapšenju muža ubijene pjevačice Jelene Marjanović, kada se čulo otključavanje vrata. Ulazi stražar, za njim čovjek kom ne vidimo odmah lice. Zakorači ka sredini ćelije i tiho kaže: “Zdravo, ja sam Zoran””, počinje priču Milovan Stevanović iz Mladenovca (Srbija), koji je tri mjeseca bio cimer Zorana Marjanovića u Beogradskom Centralnom zatvoru.

Sa njima je, kako kaže, sve vrijeme bio cimer Marko Nikolić koji je u julu u Rakovici ubio suprugu i četvorogodišnjeg sina.

Stevanović je prije nekoliko dana pušten iz zatvora i ispričao je kako je izgledao njegov boravak sa Zoranom tih 90 dana za “Srpski telegraf“…

“Sad da me pitate da li je Zoran ubica, rekao bih da 99 posto mislim da nije. Takav je moj utisak. Marjanović je čitavo vrijeme mirno spavao, jedini nije pio nikakvu terapiju, svi mi drugi uzimali smo neke lijekove da bismo mogli da zaspimo. On ne. Nisam ga nijednom čuo da se probudio noću, a spavao sam na krevetu na sprat iznad njega. Nije ustajao, šetao. Normalno spava, normalno jede. Za pet mjeseci u pritvoru vidio sam dosta ubica i za svakog od njih bih mogao da kažem da su po nečemu čudni, nekako se ponašaju felerično“, priča Milovan.

Za Nikolića se odmah vidi da je kriv, da nešto nije u redu.

“On ne može da spava iako pije lijekove. Budi se stalno noću, plače za djetetom, šeta gore-dole po ćeliji. Nije nimalo prijatno biti cimer nekom takvom”, objašnjava.

Primijetio je da je Zoran čitao samo crkvene, pravoslavne knjige.

Rijetko je, kaže, pominjao zločin, ubistvo žene i kćerkicu Janu.

“Ja mogu svakog trenutka Janu u oči da pogledam. Nisam joj ubio majku i ne znam ko je to učinio. To je za mene velika misterija. Čist sam pred bogom i ljudima“, rekao je tada.

Stevanović je čitavo vrijeme spavao na krevetu na sprat iznad Zorana Marjanovića, a na četvrtom krevetu se smjenjivalo više pritvorenika za to vrijeme. On je optužen zbog držanja oružja i prvostepeno osuđen na dvije godine i mjesec dana zatvora. Pušten je na slobodu do okončanja postupka po žalbi. Nada se da će mu žalba biti usvojena, posebno zbog lošeg zdravstvenog stanja i oštećenja vida od 80 posto.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh