Estrada

Deset neobičnih činjenica o Hughu Hefneru koje niste znali

Mislili ste da se Hugh Hefner u životu bavio samo zgodnim plavušama i se*som? Većina života mu se, istina, svodila na to, ali osnivač Playboya bavio se i nekim drugim stvarima u životu.

Hugh Hefner i sin - Nezavisne

Ovo su činjenice o Hughu Hefneru koje sigurno niste znali:

1. Diplomirao je psihologiju

Izdavaštvo i novinarstvo nije bila Hughova prva strast, on je na 1949. godine diplomirao psihologiju na univerzitetu u Illinoisu. Doduše, slušao je predmete poput kreativnog pisanja i umjetnosti pa je i to sigurno uticalo na njega, piše “Index“…

2. Bio je veoma inteligentan

Washington Post piše da je Hugh Hefner u srednjoj školi imao IQ 152.

3. Dva puta je pomogao u rekonstrukciji znaka Hollywood

Kad je 1978. godine odlučeno da slavni znak Hollywood treba rekonstrukciju, Hugh je u “Playboy” vili organizovao dobrotvornu večeru i aukciju na kojoj je svako slovo prodano za 27 hiljada dolara, kako bi se skupio novac za novi znak. 2010. godine znak je bio skoro srušen jer su se na tom mjestu trebale graditi luksuzne vile, a Hugh je donirao 90 hiljada dolara i tako zaustavio prodaju zemljišta.

4. Učestvovao je u Drugom svjetskom ratu

1944. godine služio je kao pješački oficir za američku vojsku. Tad je počeo ilustrirati za vojne novine. Služio je do 1946. godine.

5. Mrzio je preljub

Njegova supruga Mildred prevarila ga je s drugim muškarcem i to mu je priznala netom prije vjenčanja. Iako su se vjenčali i bili u braku niz godina, Hugha je to veoma pogodilo i upravo je ona bila razlog što je se*s i veze počeo doživljavati neobavezno.

6. Prvi broj “Playboya” napravio je za kuhinjskim stolom

1953. godine u svom stanu u Chicagu stvorio je i uredio prvi broj Playboya. “Redakcija smo bili moja pisaća mašina i ja”, rekao je kasnije. Taj prvi broj s Marilyn Monroe na naslovnici navodno nije štampan s datumom jer niko nije vjerovao da će doći do drugog izdanja.

7. Ugrožena vrsta kunića zove se po njemu

Vrsta kunića Sylvilagus palustris hefneri veoma je ugrožena. Zahvaljujući Hefneru i donaciji Playboy korporacije, započelo je istraživanje te vrste kunića pa je u čast Hughu u latinski naziv vrste dodano ovo “hefneri”.

8. Rodbinski je vezan s Georgeom W. Bushom

Hugh Hefner rođak je nekadašnjeg državnog sekretara Johna Kerryja, ali i bivšeg predsjednika SAD-a Georgea W. Busha.

9. Drži dva svjetska rekorda

Prvi rekord je onaj najdugovječnijeg urednika nekog magazina, a drugi je nešto neobičniji. Naime, Hefner je bio strastveni hroničar svog života pa je u Playboy vili držao 2.400 svezaka spomenara.

10. Eksperimentisao je s bise*sualnošću

Nakon kraha prvog braka, Hefner je eksperimentisao sa svojom se*sualnošću, a 1971. godine priznao je da je imao bise*sualna iskustva u to vrijeme.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh