Estrada

NOVI UDARAC: Sud u Zagrebu donio novu odluku, evo što Severinin muž više ne smije raditi

Severinin suprug Igor Kojić više ne smije objaviti nijednu fotografiju maloljetnog Aleksandra, odluka je to Općinskog građanskog suda u Zagrebu.

Kojići u Splitu - Instagram

Sud je donio rješenje kojim Kojiću zabranjuje da na društvenim mrežama objavljuje fotografije maloljetnog Aleksandra Popovića.

Kako se navodi u dokumentu sa suda, rješenje je doneseno u najboljem interesu djeteta. Milan Popović je tražio samostalno zastupanje svog maloljetnog sina, što mu je sud i odobrio, čime je donesena i privremena mjera zabrane objavljivanja Aleksandrovih fotografija na javnim Facebook i Instagram profilima Igora Kojića, s obzirom da je to protivno interesu djeteta, piše “Telegraf“…

Severini advokati na sudu su istakli da je Kojić u braku sa majkom djeteta, odnosno da je očuh, te da je izuzetno blizak s Aleksandrom s kojim živi u istoj kući, ali sud je presudio u korist oca, Milana Popovića.

Kako je utvrđeno, objavljivanje fotografija u ovom slučaju je nepotrebno i suvišno, te kontraproduktivno psihofizičkom razvoju djeteta.

Sud smatra da je dobrobit malog Aleksandra ugrožena, o čemu su svjedočili i vještaci, koji su vrlo jasno i decidirano naveli da što je dijete starije to je manje poželjno da njegove fotografije izlaze u javnost.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh