Estrada

GDJE SU DOKAZI BILI 17 MJESECI?! Zašto je tek sad uhapšen Zoran Marjanović? Policija ispitivala blato GODINU I PO DANA!

Smrt srbijanske pjevačice Jelene Marjanović i dalje je misteriozna, nije jasno zašto je MUP-u Srbije trebalo toliko vremena da ispita blato nađeno još na početku istrage.

Jelena Marjanović - Facebook

Hapšenje Zorana Marjanovića odmah je nametnulo pitanje koji je to krunski dokaz uspio da dovede do pomaka u ovoj maratonskoj istrazi, prenosi “Kurir“…

Srbijanski ministar Nebojša Stefanović izjavio je da je vještačenje tragova blata pronađenih na Marjanovićevim nogavicama i patikama pokazalo da je ono istog sastava kao ono koje je izolovano s kose ubijene pjevačice. Pitanje koje se, međutim, nameće jeste – gdje su blatnjavi dokazi bili proteklih 17 mjeseci, odnosno da li je policiji bilo potrebno toliko vremena da ispita tragove prikupljene odmah po otkrivanju ubistva?

Dugo se čekalo

“Pitanja su sasvim opravdana, jer Marjanović nije uhapšen nakon godinu i po dana zbog pronalaska nekog novog dokaza, već tragova koji su prikupljeni već u prvim satima istrage i čije bi vještačenje trebalo da je odavno urađeno. Generalno, takvi uzorci mogu da budu dokaz, ali i ne moraju.

Ako sastav tog nađenog blata odgovara sastavu zemlje i blata sa čitavog nasipa, onda to ne može da bude dokaz, jer je činjenica da je Zoran bio na nasipu kad je prijavio njen nestanak. Ali ako je to blato iz kose i s nogavice specifičnog sastava i potiče samo sa mjesta gdje je Jelenino tijelo nađeno, onda može biti dokazni materijal“, objašnjava izvor iz oblasti forenzike koji je želio da ostane anoniman.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh