Estrada

VIKI MILJKOVIĆ: “Volim kad me Jelena Karleuša šiba!”

Srbijanska pjevačica Viki Miljković prestala je da bude šutljiva i povučena pjevačica, na kakvu smo navikli već 25 godina. Pokazala je zube i ne dozvoljava više da je iko gazi. Njena promjena najviše se primijeti na snimanju “Zvezda Granda”, posebno kad je napada Jelena Karleuša.

Jelena Karleuša i Viki Miljković - E-turneja.com

– Kako se snalaziš na snimanjima?

Super, mada smo na pretposljednjem snimanju malo spustili loptu i prijalo je, iskreno.

– Šta se zapravo dešava između tebe i Karleuše?

Stalno nešto novo. Ne planiramo naše svađe, kao što svi misle. Svaki put kad uđem u studio, ne znam šta me čeka. Sve zavisi od situacije i trenutka.

– U početku si šutila i nikome nisi smjela ništa da kažeš. U posljednje vrijeme si pustila jezik.

U startu sam, ne mogu reći, pokazala zube, ali možda sam prešutila neke stvari. Moj fazon komunikacije je generalno drugačiji. Ne svađam se i nisam neko ko vrijeđa i govori oštre riječi. Jednostavno, imam svoj metod kojim ljudima treba objasniti neke stvari, piše “Kurir“…

– Kako komentarišeš to što te je Divna Karleuša dva puta isprozivala na društvenim mrežama?

Vidjela sam to. Ona mi je jako simpatičan lik. Zavoljela sam je još dok sam bila dijete. Radila je na radiju i otad je baš gotivim i poštujem. Dok smo bile komšinice, više sam s njom komunicirala na ulici zbog djece nego s Jelenom. Skroz mi je simpa.

– Kako si reagovala kad se Jelena žalila Saši Popoviću što si je izvrijeđala u jednom intervjuu?

E, za to ne znam. Nikada je nisam vrijeđala. Nisam glupa da ne znam da odgovorim, ali nijednog trenutka za Jelenu nisam prokomentarisala da je uličarka.

– Kakvo mišljenje zaista imaš o njoj?

Ona veoma uspješno radi taj svoj posao i dobar je šoumen. To se vidi iz priloženog.

– Misliš li da te namjerno provocira u emisijama?

Ja to ne doživljavam kao ozbiljne provokacije. To je sve zbog šou-programa.

– Nemoguće je da te nekad ne iznervira.

Ne, mene nije lako iznervirati. Istina samo može da me iznervira. Ono što je netačno, to me ne zanima. Ne volim da govorim o svojim uspjesima, ko sam, šta sam, gdje sam bila i šta sam radila. O tome govore moji rezultati na terenu i ono što je ostalo iza mene. O tome samo publika može da sudi. Kad neko pokušava to da ospori, takođe mi nije bitno. Važno mi je da onaj ko me voli i poštuje zna šta je istina. Narod ne možeš prevariti.

– Da li bi više voljela da vidiš Duška Tošića na Jeleninom mjestu u žiriju?

Duško mi je jako drag, dobar i fin dečko. Ali ne, volim ja Jelenu, volim kad se nas dvije išibamo. Bilo bi mi dosadno da je nema. Volim kad se loptice prebacuju iz dvorišta u dvorište.

– Da li vas dvije možete da postanete prijateljice koje će redovno ispijati kafu?

Godinama smo bile komšinice, ali eto, sticajem okolnosti nikada nismo ispijale kafu i družile se. Ja generalno nemam mnogo vremena za to jer hoću da budem dobra majka i uspješna u svom poslu i da svima budem nadohvat ruke.

– S kojim članom žirija se najbolje slažeš?

S Acom Lukasom. Njegova energija mi baš prija, a slično razmišljamo i čujemo. Više puta se dešavalo da, kada Saša Popović pita Lukasa da komentariše prije mene, on kaže ono što sam ja htjela da izgovorim. Kao da mi čita misli, pa budem prinuđena da smišljam nešto da se ne ponovim.

– Da li su ti “Zvezde Granda” donijele popularnost?

Jeste, svima nama. Moramo biti vrlo iskreni i realni. Svako od nas ko sjedi na mjestu žirija ima svoju karijeru i veoma smo uspješni u cijeloj bivšoj Jugoslaviji. “Zvezde Granda” su najgledaniji šou. Nerealno bi bilo kada bi bilo ko od nas rekao da mu to takmičenje ne pomaže.

– Da li ti je ta popularnost povećala i cijenu nastupa?

S obzirom na to da trajem 25 godina, moja cijena je uvijek bila visoka. Ne radim po bilo koju cijenu i uvijek sam birala gdje ću pjevati. Samo je to još više učvrstilo moju poziciju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh