Estrada

EMIR ALIČKOVIĆ: “ŽALOSNO JE DA NAS VIŠE CIJENE U SRBIJI NEGO U BIH!”

Lapsus bend kojeg čine mladi muzičari iz BiH, a pretežno iz Kaknja, Živinica i Kalesije, popularni su kako u dijaspori, tako i u regionu, a posebno u Srbiji.

Emir Aličković - Expressmag.ba

Ono što je posebno zanimljivo, najmanje nastupaju baš u državi iz koje dolaze i u kojoj žive. Tako su, kao i većina mladih i uspješnih ljudi, svoju sreću morali potražiti u nekoj trećoj zemlji, a Lapsus bend je svoju sreću potražio i našao u Srbiji, prenosi “Expressmag“…

Advertisements

Diskoteka “Scena” u Offenbachu bila je prepuna mladih ljudi, svih vjera i nacija, koji su došli da gledaju, slušaju, s njima pjevaju i uživaju u njihovom bogatom repertoaru. Najprije su bili internet senzacija, a kako kažu, upravo su im društvene mreže pomogle da izađu iz anonimnosti.

Ovaj bend ima trenutno hit pjesmu koja se zove “Hendikepiran”, a prvo pitanje koje smo postavili pjevaču grupe Emiru Aličkoviću da li su oni kao grupa hendikepirani što dolaze iz jednog mjesta koje nije centar muzičkih dešavanja?

I jesmo i nismo, a prije svega da jesmo. Mi smo svoju sreću potražili u drugoj državi i u drugom gradu: u Srbiji i Beogradu. Naših 60 posto pregleda na YouTube dolazi iz Srbije, a samo nekih dvadesetak posto iz BiH, tako da smo mi više zvijezde u Srbiji već u Bosni. Razočaran po tom pitanju nisam, a meni odnosno nama, je bitno da imamo što više fanova bez obzira odakle dolaze. Prvu pjesmu nam je radio Amir Lojo iz Sarajeva, a sve ostale su nastale u Beogradu sa Banetom Opačićem i Cvijomo.”

Uključili ste se u akciju “STOP NASILJU” koju organiziraju srbijanski mediji?

Da! Svjedočimo da se svakodnevno dešavaju nasilja, a posebno nad ženama i djecom, pa čak ima i nasilja nad muškarcima od strane žena. Snimili smo spot sa jednom beogradskom ljepoticom i mislim da će to biti baš poučno i veoma zanimljivo.”

Na pitanje koji žanr muzike sviraju i kojem muzičkom pravcu teže, pjevač Lapsus benda je odgovorio:

U svom vokalu imam taj neki narodnjački triler, a muzika koju pravimo i sviramo više vuče na folk, dok će ova nova pjesma više ići ka zabavnom stilu. Mi smo bend koji se svim žanrovima prilagođavamo jer takva nam je i publika.”

Da li Lapsus bend razmišlja o preseljenju u Beograd?

Ja tenutno stanujem u Beogradu jer tamo imam i studio i previše sam okupiran radom u njemu. Ostale moje kolege žive i dalje u BiH. U Beogradu ima dosta uticajnih ljudi koji mi trebaju i pomoću kojih gradim ili gradimo karijeru. A dosta više radimo u Srbiji. Mada, trenutno ponajviše radimo u Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj jer u BiH i Srbiji je posao prilično otanjio, a posebno u BiH jer tamošnje mnoge diskoteke nisu u mogućnosti da nas ugoste.”

Lapsus bend je stvorio i napravio i u muzičku orbitu izbacio Facebook kada su se oglašavali obradama starih hitova, kasnije sve postalo veoma zanimljiva priča. To je za njih bila najbolja reklama. Emir kaže da nema nikakvih problema kada ga djevojke napadaju, spopadaju jer nije vezan ni za jednu. Slobodan je.

Naša želja je da barem za dvije godine napravimo dva velika koncerta u Sarajevu i Beogradu, u Zetri i Kombank areni”, otkriva nam Emir dio planova.

Da li imate podršku medija u BiH?

Nemamo, jako, jako slabo. Jednostavno neće niko da ti pomogne. Evo, ovo je za mene pravo iznenađenje da je “Express” u Njemačkoj u Offenbachu. To ti je sve vjeruj mi taj neki naš bosanski mentalitet. Staneš ispod svoje trešnje, ali opet odeš do komšijine jer je ona kao slađa već tvoja. Dakle, mi kao bh. grupa smo više popularni i cijenjeni u Beogradu i Srbiji već u BiH, ali isto tako je obratno. Više je popularan neko iz Srbije u BiH nego njihov neki najbolji muzički produkt. Niko ne voli svoje i sve me to nervira.”

Da li vi kao grupa kupujete preglede na YouTube?

Nikada! Ima ih koji to kupuju, pa objave novu pjesme i za dva dana bude četiri milion pregleda. Sve je to ludilo i laž. Zašto bih davao novac za tako nešto?! Bolje uložiti u novu pjesmu. Sve je to namještaljka.”

Najbolji sa Giletom

Emir nam je još otkrio da se nije ufurao da je zvijezda. Sa svima je dobar kao što je bio i prije popularnosti, a od pjevača iz Kaknja kaže da je sa svima u dobrim odnosima, a najbolje sa Giletom.

Trikovi madžioničara Steffana

Članovi benda bili su oduševljenji madžioničarskim mogućnostima i tajnama madžioničara Steffana, a Lapsus bend kratko je posjetila i Amanda Dior.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh