Estrada

Životna drama Šemse Suljaković: Ostala i bez majke!

Šemsa Suljaković ostala je bez još jednog člana svoje porodice! Napustio ju je njen naveći životni oslonac – majka Habiba. I to kada se najmanje nadala. Ova tužna vijest dočekala ju je u Švicarskoj gdje je ovaj vikend trebala imati dva nastupa. A, iako se u posljednje vrijeme, nije odvajala od majke, sudbina je htjela da ne bude uz nju kada je napustila ovaj svijet.

Šemsa Suljaković - Expressmag.ba

Životni oslonac

Šemsina majka dugo vremena bila je na postelji, ali ipak se podizala, donekle funkcionisala, bila razumna. I, kako nam s plačom u glasu reče Šemsa, najmanje kada su se nadali, majka je preselila na ahiret iako je posljednjih dana bila izuzetno boljeg zdravstvenog stanja, piše “Expressmag“…

Kontaktirali smo Šemsu koja je u tom momentu pokušavali naći let da ide za Švedsku, te nam je s tugom u glasu samo kratko kazala:

Sve što bih vam kazala, suvišno je u ovom momentu. Mnogo mi je teško! I ne znate kako? Kako više da preživim? Kako dalje bez moje majke koja mi je bila najveći životni oslonac? Čovjeku više ne može pod kožu. Smrti najmilijih su me slomile. Ni sama nisam ni pomislila da može biti ovako teško… Nemam više glasa, ni snage ni volje… Izvinite, ali nemam vremena više jer moram naći načina da se iz što prije iz Švicarske prebacim u Švedsku”, kazala je Šemsa samo dan nakon majčine smrti.

A Šemsa Suljaković je u posljednje vrijeme preživjela nekoliko životnih drama. Izgubila je nekoliko članova najuže familije, a sada je, eto, izgubila i svoju majku.

“Ni sama ne znam kako sam sve ovo preživjela. To su teške životne priče, koje čovjeku pokažu da je u životu samo zdravlje bitno. U kratkom vremenu napustilo nas je šestero najmilijih”, kazala je.

Suljaković u ovom trenutku ne razmišlja o snimanju novih pjesama.

“Mislim da meni nakon toliko hitova i godina na estradi više ne trebaju pjesme. Počela sam pjevati 1971. godine. Prvu singlicu sam snimila 1978. godine, a tri godine poslije počela sam saradnju sa bendom “Južni Vetar”. Kada su muzika i estrada u pitanju već davno sam sve napravila. Iskrena da budem, ne snalazim se u ovom vremenu. Nije više ni estrada što je nekada bila. U muzici sam zaradila i penziju, koju ostvarujem u Njemačkoj, tako da ne moram po svaku cijenu nastupati”, nastavlja Šemsa.

Pjevačica ističe da je “Južni Vetar” bio i ostao fenomen o kojem se još uvijek priča.

Svi pjevači “Južnog Vetra” i danas su aktuelni i traju decenijama. Jednostavno, svi smo na svoj način ostavili pečat u narodnoj muzici i publika nas skoro jednako i danas traži kao 80-tih godina. Imam još jedino želju da u Sarajevu okupim svoju raju i drage prijatelje i kolege i da se svi zajedno družimo i pjevamo 4-5 sati”, govori Suljaković.

Njeno najveće bogatstvo su, kako kaže, rodbina, ali i prijatelji koje ima širom svijeta.

Posljednja tragedija

“Gdje god dođem da pjevam imam nekoliko dragih ljudi. Poslovno sam često u Beču, gdje imam dosta prijatelja. Jedan od njih je i Hurem Avdić, uspješni Bosanac, koji je omiljen u cijeloj Austriji. Lijepo je kada imaš takvog prijatelja koji je uvijek tu za mene. Nedavno smo se lijepo družili u restoranu “Galaxie”, čiji je vlasnik Sibo Kahrović. Uživali smo uz bosanske specijalitete i osjećala sam se kao da sam u Sarajevu. U isto vrijeme na ručku je bilo i nekoliko naših fudbalera koji igraju u Austriji i rado sam se slikala sa njima i podijelila sam im autograme”, kazala je Šemsa prije ove posljednje životne tragedije.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh