Estrada

FIKRET HODZIĆ: “MOŽDA BAŠ VI JEDETE POMFRIT S MOJE NJIVE”

Fikret Hodžić je na Facebook objavio status uz ovu sliku na kome je napisao kako je prošla radna godina na njegovom imanju. Prenosimo status u cijelosti:

Fikret Hodžić - Facebook

Advertisements

Allahu je najdraže ono djelo na kome se ustraje, makar bilo i maleno”.

“Kažu da su sve stvari teške prije nego postanu lahke i u to sam se mnogo puta uvjerio. Dajem sebi za pravo da napišem nekoliko rečenica koje mogu i ne moraju biti bitne. Ova slika potvrđuje tezu da lijenost može izgledati privlačno, ali je rad na kraju ono što pričinjava zadovoljstvo i zbog toga i pišem. U nadi da će neki krenuti sličnim putem želim kazati da u vremenu političkih nadmudrivanja i pričanja šuplje priče ne treba baš plaho razmišljati o istoj ili istim.

Zapravo, u životu postoji vrijeme za rad i vrijeme za ljubav. To ne ostavlja prostor za neko drugo vrijeme. Dragi prijatelji, već godinu dana pokušavam da slijedim riječi s početka ovog teksta i sretan sam što mogu da kažem da za sada sve ide po planu. Rezultati rada su 20 duluma maline koji će naredno ljeto podariti prve plodove. 20 duluma krumpira je već pronašlo svoje tržište i ne bih se iznenadio da već sada neko čita ovaj tekst i jede pomfrit s moje njive.

Za nekoliko dana u našoj štali koja je u završnoj fazi, naći će se i 15 bikova. Krenula je priprema za sadnju još 10 duluma maline… Budući da niko ne zna težinu tuđeg tereta, vjerujem da ima onih koji su očekivali mnogo više. Sretan sam i zbog njih, ali sigurno da sam više zbog toga što otplata kredita za sada ide bez kašnjenja:)

I noćas treća smjena vraća moj dug od 300.000, ali upornost je vrlina preko koje sve druge vrline urode plodom! Hvala dragom Bogu za sve, mojoj majci, porodici i Ziraat Banci. Sretna nam prva godina :)”, prenosi “Hayat“…


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh